Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μπαλί: Χιλιάδες χελωνάκια αφέθηκαν ελεύθερα στη θάλασσα

Περισσότερα από 10.000 χελωνάκια αφέθηκαν ελεύθερα στη θάλασσα του Μπαλί, στο πλαίσιο της προσπάθειας οικολόγων να αυξήσουν τον πληθυσμό ενός τόσο ευάλωτου είδους, αλλά και να προωθήσουν την προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη theguardian οι συγκεκριμένες ομάδες κουβάλησαν κλουβιά γεμάτα με δεκάδες μικροσκοπικές χελώνες στην παραλία του νησιού Gianyar, καλώντας ντόπιους και εθελοντές να παραταχθούν στην άμμο και να τις απελευθερώσουν όλοι μαζί. 

Τα χελωνάκια, μήκους μόλις λίγων εκατοστών, άρχισαν να τρέχουν στην άμμο, ανάμεσα στα βότσαλα, ενώ τα έβρεχε η παλίρροια. «Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις όλες αυτές τις χελώνες ελεύθερες στη φύση», σχολίασε η Τζέσικα Λίμπερμαν, Αμερικανίδα εθελόντρια.

 

Η Λεπιδόχελυς του Ειρηνικού, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο είδος, συγκαταλέγεται στις πιο πολυπληθείς θαλάσσιες χελώνες, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά ευάλωτη, καθώς υπάρχουν ελάχιστα μέρη όπου μπορεί να φωλιάσει. Οι χελώνες ζυγίζουν συνήθως 34-50 κιλά ως ενήλικες, φτάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 60-70 εκατοστά.   

Ο πληθυσμός των θαλάσσιων χελωνών έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω του κυνηγιού, της απώλειας παραλιών κατάλληλων για εκκόλαψη, το υπερβολικό μάζεμα των αυγών τους και το γεγονός πως παγιδεύονται σε δίχτυα ψαράδων.    

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές του Μπαλί απελευθέρωσαν την περασμένη Τετάρτη 25 από τις μεγαλύτερες πράσινες χελώνες στη θάλασσα, μετά τη διάσωσή τους κατά τη διάρκεια επιδρομής σε παράνομους διακινητές.

Tags
Back to top button