Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων των Navy SEAL κατά Πεκίνου- Ο πρόεδρος της Κίνας διέταξε τον στρατό του να «προετοιμαστεί για πόλεμο» (Βίντεο)

Παγκόσμια αναταραχή υπάρχει παντού και όλα τα σενάρια περί οικονομικού κραχ και τοπικών πολεμικών συγκρούσεων γίνονται πλέον πραγματικότητα, με αφορμή και την κόντρα ΗΠΑ-Ταιβάν .

Η Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων DEVGRU των 300 ατόμων του αμερικανικού Ναυτικού Navy SEAL Team 6 προετοιμάζεται για μια πιθανή κινεζική «εισβολή» στην Ταϊβάν .

 Επιχειρηματικό στοιχείο "H  DEVGRU θα έπαιζε σίγουρα ρόλο σε μια ευρύτερη σύγκρουση με την Κίνα. Εάν μιλάτε για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, αυτό θα σήμαινε μια απόφαση να πάει σε πόλεμο με την Κίνα για την Ταϊβάν. Σε αυτήν την κατάσταση, η DEVGRU πιθανότατα θα επιδιώξει στρατηγικούς στόχους να επιτρέψουν στον Μεγάλο Στόλο και στον στρατό να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο πρώην αξιωματικός της SEAL.

Οι κύριοι στόχοι των DEVGRU Navy SEAL θα είναι το κινεζικό ναυτικό και τα πλοία επιμελητείας. Τα πλοία θα καταστραφούν φυτεύοντας κρυφά μαγνητικές νάρκες πάνω τους σε λιμάνια

Όταν όμως ο πρόεδρος μιας υπερδύναμης όπως αυτός της Κίνας δίνει εντολή για πολεμικές προετοιμασίες εν μέσω οικονομικών διακυμάνσεων, τότε σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

 Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε μονάδα πυραυλικών δυνάμεων, ( πρόκειται την επίλεκτη μονάδα που επιβλέπει τους πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους της Κίνας), ο Σι έδωσε μια επιβλητική ομιλία απαιτώντας «να ενισχύσουν τη στρατηγική τους αποτροπή και να διασφαλίσουν τη μαχητική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

Η κινεζική διεύθυνση πυραύλων ελέγχει τα πυρηνικά όπλα και τις δυνατότητες των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εισβολής στην Ταϊβάν.

Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου έρχεται λίγες μέρες αφότου το Πεκίνο ανέπτυξε πάνω από 100 μαχητικά αεροσκάφη, drones και πολεμικά πλοία γύρω από την Ταϊβάν, σηματοδοτώντας μια κλιμάκωση της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποκλείσει τη χρήση βίας για να θέσει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχό της.

Το πραγματικό σχέδιο της Κίνας και η συμμαχία με την Ρωσία

Ο πόλεμος που οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο Κρεμλίνο και ενδεχομένως στους δυνητικούς φορείς του.
Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές αυτών των κυρώσεων είναι η οικονομική.

Μόσχα και Πεκίνο αναζητούν συνεχώς αντίμετρα για να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς. Ωστόσο, η φιλοδοξία τους δεν τελειώνει εκεί: Ελπίζουν ότι η φιλία τους «χωρίς όρια» μπορεί να σφυρηλατήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Η καθιέρωση ενός συστήματος πληρωμών ανεξάρτητου από τη δυτική εποπτεία καταδεικνύει την αποφασιστικότητά τους.

Δεν υπάρχουν λόγια! Kοριτσάκι κουβαλάει την τραυματισμένη αδερφή της στην πλάτη της για χλμ (βίντεο)

Λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν στη Ρωσία να χρησιμοποιεί το σύστημα SWIFT για τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη για τη Ρωσία την απόκτηση στρατιωτικών αγαθών, την ενίσχυση των επιθετικών της δυνατοτήτων μέσω του εμπορίου και τη διατήρηση της οικονομίας της.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες μπορεί να υποτίμησαν την εγγύτητα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Κινέζος πρόεδρος θεωρεί τις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα την καλύτερη ευκαιρία να στριμώξει τη ρωσική αγορά με κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα αγοράζει ρωσική ενέργεια φθηνά.

Το Πεκίνο αρχικά προσπάθησε να αποφύγει τις κυρώσεις χρησιμοποιώντας το ρούβλι και το γιουάν ως μέσο πληρωμής.

Χάρη στην πλήρη συνεργασία του Πεκίνου, το ρωσο-κινεζικό εμπόριο έχει εκτοξευθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία σε επίπεδα που εξέπληξαν ακόμη και τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Αλλά αυτή η φρενήρης περίοδος έχει κρυώσει ελαφρώς το 2024.

Σε απελπισία ο Ζαλούζνι! Δεν μπορούμε άλλο είναι 780.000 οι νεκροί- Η Ουκρανία δίνει εδάφη για να τερματιστεί ο πόλεμος

Η διπλή στρατηγική του Κινέζου προέδρου

Ο λόγος για την πρόσφατη μέτρια πτώση του εμπορίου έχει να κάνει με την κινεζική πράξη εξισορρόπησης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Από τη μία πλευρά, ο Πρόεδρος Τζι υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Πούτιν για τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης.

Από την άλλη, από τότε που το Πεκίνο βγήκε από την εποχή του Covid με μια οικονομία σε λήθαργο, ο Κινέζος πρόεδρος προσπαθεί να αναζωογονήσει τις εξαγωγές.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό, το δυτικό κεφάλαιο, οι τεχνολογίες και οι αγορές έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από εκείνα της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, αναγκάστηκε να δείξει λίγη καλή θέληση προς τη Δύση.

Ενώ έδειχνε φιλικές διαθέσεις με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, ο Κινέζος πρόεδρος ταυτόχρονα εργαζόταν εναντίον τους, με το Πεκίνο να αναπτύσσει μια διπλή στρατηγική απευθυνόμενη και στις δύο πλευρές.
Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τζι την Δύση και να οικοδομήσει μια εναλλακτική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, είναι απαραίτητο να στηρίξει τον Πρόεδρο Πούτιν.

Ταυτόχρονα, για να διατηρήσει την κινεζική οικονομία σε ανάπτυξη, ο Κινέζος Πρόεδρος εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι σχέσεις της Κίνας με τη Δύση δεν θα επιδεινωθούν πολύ, ιδιαίτερα όσον αφορά το δυτικό κεφάλαιο υπό την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Αυτό περιλαμβάνει την τήρηση ορισμένων βασικών οικονομικών κανόνων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης παγκόσμιων συστημάτων πληρωμών.

Χωρίς τη χρήση του συστήματος SWIFT, η Ρωσία εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να βασίζεται στη συνεργασία μερικών αποκαλούμενων φιλικών χωρών.

Η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ όμως για το θέμα της Ταϊβάν, η ενίσχυση με σύγχρονο οπλισμό της Ιαπωνίας, και οι κόντρες σε νησιά στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, φέρνουν Κινέζους και Αμερικάνους σε μετωπική σύγκρουση συμφερόντων.

Το αν αυτή η σύγκρουση μετατραπεί σε πολεμική, αυτό έγκειται στην αποφασιστικότητα των δύο πλευρών, ενώ είναι απόλυτα σίγουρο ότι η μεταπολεμική τάξη πραγμάτων του 1945, δεν υφίσταται πλέον σε καμία περίπτωση. 

Tags
Back to top button