Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μυστηριώδες φαινόμενο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, το 1935…

Ένα αρκετά περίεργο και δυσεξήγητο από επιστημονικής άποψης φαινόμενο παρατηρήθηκε στην Αίγυπτο, το οποίο σχετίστηκε αμέσως με τους τάφους των Φαραώ, που ανακαλύφθηκαν στην «Κοιλάδα των Βασιλέων», στο Λούξορ.

Ο άθικτος τάφος του Φαραώ Τουταγχαμών, που ήρθε στο φως το 1922 από την αρχαιολογική σκαπάνη του Howard Carter, υπό την πλούσια χορηγία και στενή επιμέλεια του επίμονου Άγγλου Λόρδου Carnarvon, αμέσως καλύφθηκε με έναν πυκνό ιστό μυστηρίου. Πολλοί αρχαιολόγοι έκαναν λόγο για την περίφημη «Κατάρα των Φαραώ» ευθύς εξαρχής, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, σχετίζονταν με τους τάφους της «Κοιλάδας των Βασιλέων» και τελικά, έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς και ανεξηγήτως.

Το 1935, αρκετοί πιλότοι της «Imperial Airways», που εκτελούσαν πτήσεις μεταξύ Αιγύπτου και Σουδάν, ανέφεραν πολλάκις ότι, μόλις άρχιζε η εκκίνηση του ασυρμάτου του αεροσκάφους, λειτουργούσε κανονικά, αλλά, αιφνιδίως, ο ασύρματος έπαυε να λειτουργεί εντελώς, όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την «Κοιλάδα των Βασιλέων» στο Λούξορ, όπου βρισκόταν ο τάφος του Τουταγχαμών. Μα, μόλις οι πιλότοι έβγαιναν από τα όρια του Λούξορ, το μηχάνημα επανερχόταν στη φυσιολογική λειτουργία του.

Έτσι, τα αεροπλάνα, πάνω από την «Κοιλάδα των Βασιλέων», αποκόβονταν από κάθε είδους επικοινωνίας και γίνονταν ευάλωτα, προξενώντας τρομερή αγωνία και ανασφάλεια στους πιλότους και στο πλήρωμά τους.

Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των καλύτερων μηχανικών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, δεν κατέστη εφικτό να δοθεί μια λύση στο μυστηριώδες αυτό φαινόμενο της άμεσης διακοπής της επικοινωνίας πάνω από τους τάφους των Φαραώ, αλλά ούτε και να εντοπιστεί η αιτία, που το προξενούσε.

Το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο στην «Κοιλάδα των Βασιλέων» προκάλεσε πλήθος συζητήσεων για το τι θα μπορούσε να ήταν εκείνο το τόσο ισχυρό, που κατασιγούσε τους ασυρμάτους και κατέπαυε τις επικοινωνίες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 24/01/1935…

Tags
Back to top button