Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μία μακάβρια προφητεία για ένα τραγικό ταξίδι…

Ο Άγγλος εκδότης, δημοσιολόγος, πνευματιστής και φιλόσοφος William Thomas Stead, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο του Τιτανικού, στις 15 Απριλίου 1912, εμφανίστηκε κάποια στιγμή όλως αναπάντεχα ως πνεύμα, στον Πνευματιστικό Σύλλογο του Wimbledon, στο Λονδίνο.

Η άυλη παρουσία του είχε σκοπό να ενημερώσει τους παρισταμένους για μια παλιά και ήσσονος σημασίας προφητεία, που όμως αφορούσε τον ίδιο άμεσα και μάλλον καθοριστικά.

Το πνεύμα του W.T. Stead εξήγησε στους παλιούς του φίλους πως λίγο καιρό πριν από τον τραγικό θάνατό του, ένας πασίγνωστος χειρομάντης της εποχής, ο William John Warner, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Cheiro», ο οποίος μάλιστα ήταν αγαπημένος χειρομάντης όλων των διασήμων, ζήτησε να διαβάσει το μέλλον του μέσω των γραμμών του χεριού του.

Αφού ο «Cheiro» εξέτασε προσεκτικά την παλάμη του W.T. Stead, του προείπε ότι θα πέθαινε μεταξύ του 62ου και 63ου έτους της ηλικίας του, με τρόπο βίαιο και εντελώς απροσδόκητο.

Ο W.T. Stead ήταν αρχικά δύσπιστος και είπε στον χειρομάντη ότι δε θα έπρεπε να δίνει μεγάλη σημασία στις γραμμές των χεριών του, επειδή είχαν παραμορφωθεί από μια παλιά πληγή. Μα, ο χειρομάντης των Mark Twain, Mata Hari, Oscar Wilde και τόσων άλλων σπουδαίων μορφών του αιώνα τους, απάντησε με βεβαιότητα πως οι πληγές δεν αλλοίωναν ποτέ τις γραμμές του πεπρωμένου.

Έτσι, προκειμένου ο «Cheiro» να πείσει τον Stead για την αλήθεια των λόγων του, δέχτηκε να υποβληθεί σε υπνωτισμό και να αποκαλύψει το μέλλον του, ως γνήσιο διάμεσο. Οι αποκαλύψεις υπήρξαν τρομακτικές! Ο περίφημος χειρομάντης είδε στο όραμά του ένα τεράστιο μαύρο πλοίο να βυθίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανάμεσα στο πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων που αγωνιούσαν και πάλευαν για τη ζωή τους, συγκαταλεγόταν και ο ίδιος ο W.T. Stead.

Ο «Cheiro» ταράχτηκε τόσο πολύ από εκείνα που είχε δει κατά τη διάρκεια της ύπνωσής του, ώστε αρνήθηκε να περιγράψει περαιτέρω τη φρικαλέα εικόνα με όλες τις λεπτομέρειές της.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση των ευρωπαϊκών εφημερίδων, αυτά ακριβώς είχε διηγηθεί το πνεύμα του Stead στον πνευματιστικό κύκλο του. Επιπλέον, λίγο πριν το τέλος του, είχε γράψει ένα γράμμα σ’ έναν επιστήθιο φίλο του, όπου τού αποκάλυπτε: «Ένας μάντης μού έκανε μια θλιβερή προφητεία καταστροφών, θανάτου, και ο Θεός μόνο γνωρίζει ποιων άλλων ακόμα συμφορών!»

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στις 21/06/1912…

Tags
Back to top button