Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Άγγελου Τανάγρα, το 1965…

Δεν «καλούνται» τα πνεύματα των νεκρών. Οι νεκροί δε δίνουν «σήματα», ούτε «ενεργούν». Αυταπατώνται, όσοι πιστεύουν ότι τα «τραπεζάκια» των πνευματιστικών συνεδριάσεων μετακινούνται από επεμβάσεις των ψυχών.

Αυτά υποστήριζε σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις, που έδωσε ο Άγγελος Τανάγρας το 1965. Υπέργηρος, πλησίαζε τα 90, ζούσε μόνος του στο σπίτι του, στην οδό Αριστοτέλους 67. Μακριά πια από τους πνευματιστικούς κύκλους, περνούσε τον καιρό του περιστοιχισμένος από τα βιβλία και τις αναμνήσεις του.

«Δεν με βοηθάνε πια τα μάτια μου. Δε μπορώ να διαβάζω όσο θέλω. Δεινόν το γήρας…», έλεγε με παράπονο.

Συνεχίζοντας, ο Άγγελος Τανάγρας έλεγε τα εξής:

«Η επιστήμη παραδέχεται σήμερα την ύπαρξη απεριορίστων, ανεξερεύνητων για την ώρα, υπερφυσικών ψυχικών δυνάμεων στον άνθρωπο. Στις δυνάμεις αυτές οφείλονται, όχι σπάνια, οι μεταθέσεις των αντικειμένων, οι διοράσεις, οι διάφορες υλοποιήσεις ή τα τηλεπαθητικά φαινόμενα.»

«Πριν από χρόνια, μία κοπέλα, η Κούλα Γκιόκα, με μεγάλη ένταση θελήσεως μπορούσε, κοιτάζοντας μόνο, ν’ αλλάξει τη θέση της μαγνητικής βελόνας μιας πυξίδας, που αφού ταλαντευόταν για λίγο, γυρνούσε αδιάκοπα προς όλα τα σημεία. Το γεγονός διαπιστώθηκε τότε από τον Καθηγητή της Φυσικής Χόνδρο, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση και έκανε, μάλιστα, σχετική ανακοίνωση. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ψυχοβολία».

«Μερικά άτομα έχουν την δύναμη να μετακινούν αντικείμενα όταν, με την ύπνωση, μειώσουν τη δύναμη των αισθήσεών τους. Οι μοναχοί του Αγίου Όρους πέτυχαν τέτοιες μεταθέσεις, αφού προηγουμένως αυτοϋπνωτίζονταν, κοιτάζοντας συνεχώς τον ομφαλό τους. Αυτοί, άλλωστε, ήταν οι περίφημοι ομφαλοσκόποι του Αγίου Όρους».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 25/05/1965…

Tags
Back to top button