Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μετά τον Ιμπραήμ Ακίλ νεκρό και δεύτερο ανώτερο στέλεχός της Χεζμπολάχ από το βομβαρδισμό στη Βηρυτό

Το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο δεύτερου στελέχους της στον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό ο οποίος εξαπολύθηκε την προηγουμένη σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιό της, ο οποίος είχε συνολικό απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς.

Το κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, ανέφερε πως ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα. Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Δεκαπέντε μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τζον Κυριάκου: «Οι Ισραηλινοί ήθελαν να κόψουν το κεφάλι της Χεζμπολάχ αλλά δεν το πέτυχαν»

Η πιο σημαντική μορφή εξ αυτών ήταν ο επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν, ο Ιμπραήμ Ακίλ.  Πρόκειται για το δεύτερο ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ που σκοτώνεται σε ισραηλινό βομβαρδισμό αφότου το κίνημα άνοιξε μέτωπο στα σύνορα Λιβάνου Ισραήλ πριν από σχεδόν έναν χρόνο, για να υποστηρίξει τον σύμμαχό του, τη Χαμάς.

Η Χεζμπολά επιβεβαίωσε αργά το βράδυ τον θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ, ενός «από τους μεγάλους ηγέτες μας», ο οποίος σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα όταν αναφέρεται σε θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει τον Ιμπραήμ Ακίλ, προσέφεραν ποσό 7 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επέτρεπαν τον εντοπισμό του, καθώς φερόταν να ενέχεται στις πολύνεκρες αντιαμερικανικές επιθέσεις στη Βηρυτό που είχαν γίνει το 1983.

Από το χτύπημα ισοπεδώθηκε ένα ολόκληρο κτίριο με τουλάχιστον 31  ανθρώπους να σκοτώνονται σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά

Η Χαμάς καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση», ενώ το Ιράν την «κατάφωρη παραβίαση (...) της εδαφικής ακεραιότητας» του Λιβάνου. Από την άλλη, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν πως δεν επιδιώκουν «μεγάλη κλιμάκωση» του πολέμου στην περιοχή. Ωστόσο, οι τολμηρές, συντονισμένες επιθέσεις του Ισραήλ, που στόχευαν μέλη της Χεζμπολάχ με εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε βομβητές και ασύρματους, έφεραν για άλλη μια φορά τη Μέση Ανατολή στο χείλος μιας ευρύτερης σύγκρουσης σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση της ένοπλης οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον πόλεμο στη Γάζα.

Tags
Back to top button