Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο διάσημος Έλληνας γραφίστας Χάρης Τσέβης υπέβαλε την πρώτη του καταγγελία κατά του κολοσσού Amazon για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων του, τα οποία ανακάλυψε ότι πωλούνται εκεί χωρίς καμία απολύτως άδεια.
Από την πλευρά της, η γνωστή εταιρεία του απάντησε ότι θα επιληφθεί του ζητήματος και ότι εκείνος θα έπρεπε να συμπληρώσει κάποιες φόρμες σχετικά με το ζήτημα. Παρά το γεγονός των προσπαθειών του όμως, δεν κατάφερε να βρει κάποια λύση και έτσι στα τέλη του Δεκεμβρίου έκανε ακόμα μια καταγγελία στην επίσημη σελίδα της Amazon στο Facebook. Μάλιστα, κάθε φορά η ίδια η εταιρεία του δείχνει πως να κάνει αναφορά για τα έργα τέχνης του που πουλάει, αφού εκείνος κάνει τις σχετικές κινήσεις, η ίδια φαίνεται να τα διαθέτει ξανά προς πώληση με άλλο κωδικό την εκάστοτε φορά.
Βέβαια, αυτό το εν λόγω θέμα δεν είναι πρωτοφανές, καθώς όπως η Amazon, έτσι και άλλες μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου όπως η Google, το You Tube και το Facebook προχωρούν συχνά στην παραβίαση των κανόνων για την ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντα όμως καταφέρνουν να ξεφύγουν με κάποιο κόλπο που βρίσκουν βασιζόμενες στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που η Amazon χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, αφού τα έργα του εν λόγω δημιουργού πωλούνται κανονικά στην ιστοσελίδα της. Και το χειρότερο όλων είναι ότι βγάζει χρήματα πάνω στο όνομα κάποιων άλλων, αφού υπάρχουν και άλλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί που τους έχει συμβεί το ίδιο.