Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Με αυτόν τον τρόπο η Amazon πλουτίζει εις βάρος διάσημου Έλληνα δημιουργού (φωτο)

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο διάσημος Έλληνας γραφίστας Χάρης Τσέβης υπέβαλε την πρώτη του καταγγελία κατά του κολοσσού Amazon για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων του, τα οποία ανακάλυψε ότι πωλούνται εκεί χωρίς καμία απολύτως άδεια.

Από την πλευρά της, η γνωστή εταιρεία του απάντησε ότι θα επιληφθεί του ζητήματος και ότι εκείνος θα έπρεπε να συμπληρώσει κάποιες φόρμες σχετικά με το ζήτημα. Παρά το γεγονός των προσπαθειών του όμως, δεν κατάφερε να βρει κάποια λύση και έτσι στα τέλη του Δεκεμβρίου έκανε ακόμα μια καταγγελία στην επίσημη σελίδα της Amazon στο Facebook. Μάλιστα, κάθε φορά η ίδια η εταιρεία του δείχνει πως να κάνει αναφορά για τα έργα τέχνης του που πουλάει, αφού εκείνος κάνει τις σχετικές κινήσεις, η ίδια φαίνεται να τα διαθέτει ξανά προς πώληση με άλλο κωδικό την εκάστοτε φορά.

Βέβαια, αυτό το εν λόγω θέμα δεν είναι πρωτοφανές, καθώς όπως η Amazon, έτσι και άλλες μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου όπως η Google, το You Tube και το Facebook προχωρούν συχνά στην παραβίαση των κανόνων για την ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντα όμως καταφέρνουν να ξεφύγουν με κάποιο κόλπο που βρίσκουν βασιζόμενες στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που η Amazon χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, αφού τα έργα του εν λόγω δημιουργού πωλούνται κανονικά στην ιστοσελίδα της. Και το χειρότερο όλων είναι ότι βγάζει χρήματα πάνω στο όνομα κάποιων άλλων, αφού υπάρχουν και άλλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί που τους έχει συμβεί το ίδιο.

Tags
Back to top button