Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Le Monde: «Ανάγκη ρύθμισης του διαδικτύου για την διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών»

Την ανάγκη ρύθμισης του διαδικτύου για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών στο διαδίκτυο, τονίζει σε κύριο άρθρο της η γαλλική Le Monde με αφορμή την απολογία του ιδρυτή του Facebook ενώπιον της Γερουσίας και της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

«Πέραν του 'I’m sorry', ο νεαρός δισεκατομμυριούχος δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει το κοινωνικό δίκτυο που δημιούργησε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, υπενθυμίζοντας σειρά περιστατικών κατάχρησης εμπιστοσύνης από πλευράς του Μαρκ Ζάκερμπεργκ (από το Facemash το 2003 έως σήμερα).

«Το να υποστηρίξει κανείς ότι το δημιούργημα υπερέβη τον δημιουργό του θα ήταν πολύ επιεικές», συνεχίζει η Le Monde και προσθέτει: «Η συμπεριφορά του Facebook δεν αποτελεί ούτε νεανικό λάθος ούτε ατύχημα. Η συλλογή των δεδομένων των χρηστών βρίσκεται στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου του κοινωνικού δικτύου. Η ακρόαση του Μαρκ Ζάκεμπεργκ κατέδειξε τουλάχιστον ένα πράγμα: υπό το πρίσμα των όσων συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, η αυτορρύθμιση δεν θα επιτρέψει τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών. Μέχρι τώρα, η Ευρώπη κατηγορείται ότι υιοθετεί αμυντική στάση προσπαθώντας να ελέγξει καλύτερα τους κολοσσούς του διαδικτύου, καθώς δεν είναι σε θέση να τους ανταγωνιστεί με δικές της εταιρείες. Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται σήμερα ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι ούτε αφελής ούτε εχθρικός προς την καινοτομία. Είναι απλώς η sine qua non προϋπόθεση ώστε αυτή να αναπτυχθεί σε αρμονία με τη δημοκρατία», καταλήγει το άρθρο της Le Monde.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button