Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κομισιόν: Εγκρίθηκε η κοινοτική χρηματοδότηση του FSRU Αλεξανδρούπολης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την εκτελεστική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης για την υλοποίηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014- 2020, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Συμφωνία για πώληση αμερικανικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Αλεξανδρούπολης


Το συνολικό επιλέξιμο κόστος μέσω ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του έργου, ορίζεται σε 202.265.539 ευρώ.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα δεδομένα που προσκόμισε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδοτική συνεισφορά για το έργο, που επιλέχθηκε από την ειδική υπηρεσία, ήταν πλήρως αιτιολογημένη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η απόφαση της Ε.Ε. σηματοδοτεί την αναγνώριση της σημασίας του έργου τόσο για την ενδυνάμωση του ρόλου και των προοπτικών της Ελλάδας ως κόμβου στη μεταφορά ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή, όσο και ως πηγή για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.

Η έναρξη λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης αναμένεται την 1η Οκτωβρίου φέτος.

Tags
Back to top button