Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Κ.Μητσοτάκης: Διέγραψε τον Κ.Μπογδάνο γιατί ενοχλούσε το ΚΚΕ - Και τώρα τα δίνει όλα σε Σκόπια και Τουρκία

Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έρχεται μάλλον την κατάλληλη στιγμή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εκδιώχθηκε μια από τις φωνές που αντιδρούσαν σφοδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στα όσα ακούγονταν περί υποχωρήσεων στο Αιγαίο. 

Μια διαγραφή που έγινε εξαιτίας των δηλώσεων του Κ.Μπογδάνου οι οποίες ενόχλησαν το ΚΚΕ και στη συνέχεια τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, είναι οι κομμουνιστές», αυτή ήταν η φράση του Κ.Μπογδάνου που φέρεται να εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη. Αυτό όμως που δεν περίμενε κανείς είναι πως ο Θ.Παφίλης θα έβρισκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Ν.Δένδια, ο οποίος υπερασπίστηκε το ΚΚΕ λέγοντας: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον».

Και συνέχισε λέγοντας «Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη».

Πρόσθεσε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον» και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Όμως η διαγραφή του Κ.Μπογδάνου θα μπορούσε να είχε και μια άλλη ανάγνωση εκτός τ' ότι η ΝΔ έφτασε στο σημείο να στηρίζει το ΚΚΕ. 

Η Ελλάδα κάθεται σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία για να κάνει... αμοιβαίες υποχωρήσεις, όπως τουλάχιστον είχε πει ο Κ.Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του. 

Το ερώτημα εδώ όμως είναι τί εννοεί ο πρωθυπουργός με το «αμοιβαίες υποχωρήσεις», καθώς η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ κάτι από την Τουρκία, πού ακριβώς θα κάνει υποχώρηση η Τουρκία; Από τα 100 που ζητάει θα υποχωρήσει στα 10 ή στα 20 ή στα 50 και αυτό θα το «βαφτίσουμε» ως «αμοιβαία υποχώρηση»; 

Και φυσικά η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τόσο την «πολεμική» ρητορική, όσο και τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, όσο και τις παράνομες έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της χώρας μας. 

Κ.Μητσοτάκης: Η «γειτονική» χώρα έγινε «Βόρεια Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός είχε προσφάτως επιτεθεί στην Βουλγαρία γιατί «δημιουργεί προβλήματα στην ευρωπαϊκή προοπτική» των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός που θα έσκιζε την Συμφωνία των Πρεσπών ετοιμάζεται να την ψηφίσει. Μάλιστα η ψήφιση αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, παρόλα αυτά οι αντιδράσεις εντός ΝΔ ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να την αναβάλει. 

Τι είχε γίνει όμως τότε; Ελάχιστες ημέρες πριν πάρει την απόφαση ο πρωθυπουργός να αναβάλει την ψήφιση της συμφωνίας ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή και είχε πει τα εξής: 

«Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία, ακόμα και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στην Βουλή.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τα μνημόνια δεν πρέπει να έρθουν καθόλου προς κύρωση σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή να παραμείνουν μία εκκρεμής πίεση απέναντι στα Σκόπια που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία και δεν είναι συνεπείς προς τις δικές τους υποχρεώσεις».

Δηλώσεις που έγιναν την ώρα που οι πληροφορίες ήθελαν τον Α.Σαμαρά και τον Κ.Καραμανλή (συν τους βουλευτές που ανήκουν στο μπλοκ του) να την καταψηφίζουν. 

Πλέον όμως ο Κ.Μπογδάνος δεν υπάρχει στην ΚΟ της ΝΔ, οπότε πλέον ο Κ.Μητσοτάκης έχει έναν λιγότερο πονοκέφαλο. 

Μάλιστα η «κυβίστηση» του πρωθυπουργού «που θα έσκιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών» και δεν θα «υποδεχόταν ποτέ Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό» συνεχίστηκε χθες. 

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι και στη συνέχεια έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρεται σε «πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας». 

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει αναφερθεί προφορικά πολλές φορές σε «Βόρεια Μακεδονία», όμως είναι η πρώτη φορά που γράφει ανάρτηση στην οποία ονομάζει τα Σκόπια, «Βόρεια Μακεδονία». Σε πρόσφατή του συνάντηση είχε αναφερθεί σε «γειτονική» χώρα. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ.Μητσοτάκη: 

«Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας
@SPendarovski
συμφωνήσαμε στην ανάγκη διεύρυνσης της διμερούς μας συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας και της συνδεσιμότητας».

 

 

Tags
Back to top button