«Εάν δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, εμείς λέμε "εκλογές τώρα" και να κλείσει μία επόμενη κυβέρνηση την αξιολόγηση, με άλλες προϋποθέσεις και με άλλη πολιτική, συμφωνημένη πολιτική».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Εμείς λέμε "κλείστε την αξιολόγηση", εδώ και πολύ καιρό, γιατί κάθε μέρα που περνάει, το κόστος για την οικονομία ανεβαίνει. Έπρεπε να έχει κλείσει η αξιολόγηση εδώ και 5-6 μήνες. Και γι αυτό λέμε "κλείστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξιολόγηση". Αν δεν μπορείτε να κλείσετε την αξιολόγηση, τότε για εμάς το αίτημα παραμένει σταθερό, ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να ακολουθηθεί ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Έχουμε φτάσει και στο σημείο που η οικονομία στερεύει πια» διευκρίνισε ο κ. Καραγκούνης.
Πρόσθεσε δε ότι το αίτημα των εκλογών είναι πάγιο για τη ΝΔ και δεν έχει να κάνει με τους δανειστές, αλλά «είναι ένα ζήτημα καθαρά πολιτικό και μία ξεκάθαρη συμφωνία που κάνουμε με τους πολίτες, καθώς η προϋπόθεση για να φύγουμε από την κρίση είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να επιβάλουμε τη δική μας πολιτική, ένα άλλο μείγμα πολιτικής».
Σε ό,τι αφορά τις επαφές του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «Ειπώθηκε και στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε πως η θέση της Ελλάδας και της πλειοψηφίας των πολιτών είναι να παραμείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης, να παραμείνει στο ευρώ, διότι υπάρχουν και κάποιοι που διακινούν κάποια σενάρια εξόδου, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Είπε ακόμη ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές ακραίας λιτότητας, πολύ επώδυνες πολιτικές για τους Έλληνες, που μετά από επτά χρόνια κρίσης τα πράγματα έχουν φτάσει στο όριό τους. Μετέφερε ότι έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου από την κρίση».
Ο βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «όταν ξέρουν οι δανειστές ότι κάποια έσοδα συγκεκριμένα θα έλθουν και θα έλθουν γρήγορα, γιατί υπάρχει μία βούληση πολιτική να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις εκεί μπορεί να επιτευχθεί και μία συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, ενώ όταν δεν υπάρχει αυτό το αμέσως επόμενο βήμα είναι μέτρα, μέτρα, μέτρα».