Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Κι όμως γίνεται: Αυτό το μπαρ βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο χώρες (φωτο)

Αν πάτε για ποτό στην Kalin Tavern πρέπει να πείτε σίγουρα πως πήγατε διακοπές σε δυο χώρες.

Αν κάτσετε από την μια πλευρά του μπιλιάρδου θα βρίσκεστε στην Κροατία και από την άλλη στη Σλοβενία.

Η Kalin Tavern όπως καταλάβατε βρίσκεται στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας, στέκει δηλαδή ακριβώς στη συνοριακή γραμμή. Και τι έχει η κάθε χώρα;

Το τραπέζι μπιλιάρδου και οι τουαλέτες στην Κροατία, το μπαρ στη Σλοβενία. Το πιο τρελό είναι πως και ο ιδιοκτήτης είναι μισός μισός, ο Sasha Kalin, είναι ο μισός Σλοβένος και μισός Κροάτης. 

Το μαγαζί πήρε τη διπλή «υπηκοότητα» το 1991, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που χωρίστηκε σε έξι ανεξάρτητα κράτη. Αν πάντως κάποιος θέλει να πάει στην άλλη χώρα βγαίνοντας υπάρχει συνοριακός σταθμός οπότε πρέπει να δείξετε διαβατήριο! Εννοείται πως υπάρχουν φρουροί και στρατιώτες. 

Όσο για τη φορολογία, ο ιδιοκτήτης πληρώνει φόρους μόνο στη σλοβένικη κυβέρνηση αφού ανήκει στη Σλοβενία- πάντως έχει δυο τηλεφωνικούς αριθμούς, έναν για κάθε χώρα.

Tags
Back to top button