Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Κερδίζει το κοινό η solfie; - Τι σημαίνει και ποια η διαφορά από τη selfie;

“Slofie” σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, σημαίνει slow motion selfie. Δηλαδή μπορείς να βγάζεις φωτό που να έχει ολίγη και από βίντεο, με τα μαλλιά σου πχ να ανεμίζουν σε αργή κίνηση σα να είμαστε στο Matrix, ή σαν κάποιος ταλαίπωρος στυλίστας να σου κρατάει ανεμιστήρα πίσω από το φακό. Πάρε ένα λεπτό να σκεφτείς τι έχει να γίνει στα social media από δω κι εμπρός, μόλις ο κόσμος αρχίσει να αγοράζει το iPhone 11. Περιμένω.

Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη μου αντίδραση ήταν eye-roll. Eye-roll, σε slow motion για όλες τις τρέσες που θα δω ν’ ανεμίζουν στο timeline μου μόλις ο κόσμος πάρει χαμπάρι τις slofie. Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα πιο ψύχραιμα.

Ζούμε σε μια εποχή που η εικόνα μας έχει μεγαλύτερη δύναμη από ποτέ. Κι όχι μόνο αυτό: ζούμε σε μια εποχή που έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο της εικόνας μας από ποτέ. Με τη χρήση φίλτρων και apps όπως το Facetune πχ, μπορούμε να μετατρέψουμε μια απλή, καθημερινή φωτό μας σε content που έχει ολοένα και λιγότερα να ζηλέψει από μια επαγγελματική φωτογράφιση στις σελίδες ενός περιοδικού. Κι αυτό, για πολλές και πολλούς από εμάς που ανήκουμε σε ένα είδος σώματος που δεν υπήρχε παραδοσιακά στις σελίδες των περιοδικών καθώς μεγαλώναμε (μετάφραση: παραπάνω κιλά, “λάθος” χρώμα δέρματος για την περιοχή που ζούμε, “λάθος” φύλο ή σωματικές ικανότητες σε σχέση με το τί η κοινωνία θεωρεί “νορμάλ”), μπορεί να είναι από απίστευτα ανακουφιστικό έως τρομερά empowering.

Το να ξέρεις ότι, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να δημιουργήσεις μια σινεματική εκδοχή της εικόνας σου, δεν είναι μικρό πράγμα. Το αν θα χρησιμοποιήσουμε τις slofies για να κανακέψουμε τον καλπάζοντα ναρκισισμό μας ή για να επουλώσουμε πληγές και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να “βγει εκεί έξω” και να διεκδικήσει μέρος της αφήγησης, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας.

Tags
Back to top button