Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Καρέ-καρέ η στιγμή που αεροσκάφη «σπάνε» το φράγμα του ήχου (φώτο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εκπληκτικές φωτογραφίες, τις οποίες η NASA πρώτη φορά κατάφερε να τραβήξει και στις οποίες φαίνονται υπερηχητικά αεροσκάφη Τ-38 να σπάνε το φράγμα του ήχου.

«Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι (οι φωτογραφίες) θα ήταν τόσο καθαρές, τόσο όμορφες», δήλωσε ο Τζέι Τι Χάινεκ, φυσικός της NASA.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν όσο εύκολα τραβάμε εμείς εικόνες με το κινητό μας, καθώς χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια ώστε να αναπτυχθεί η φωτογραφική τεχνική από τους επιστήμονες της NASA.


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από ένα αεροσκάφος B-200 King Air, το οποίο φωτογράφισε τα αεροσκάφη από απόσταση 2.000 ποδιών και σε ύψος 30.000 ποδιών.

Οι κάμερες φωτογράφιζαν το ταξίδι τους με 1.200 καρέ το δευτερόλεπτο.

«Είμαι εκστασιασμένος με το πόσο καλά βγήκαν οι φωτογραφίες», κατέληξε ο φυσικός της NASA, Χάινεκ.

 

Tags
Back to top button