Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Είστε νυχτερινός τύπος; Μπορεί να είστε και η επόμενη βαθμίδα εξέλιξης του ανθρώπου!

Σας αρέσει να δουλεύετε μέσα στη νύχτα; Απολαμβάνετε να βλέπετε ολόκληρους κύκλους από σίριαλ τις «μικρές ώρες»; Είστε οπαδός του νυχτερινού Twitter; Μήπως όλα αυτά σας ανησυχούν;

Κακώς, λέει το πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι ένας στους 75 ανθρώπους στον κόσμο πάσχει από το Σύνδρομο Καθυστέρησης της Φάσης του Ύπνου, μια «διαταραχή» η οποία ενδεχομένως οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι στους «νυχτερινούς» τύπους, το γονίδιο που ελέγχει τη λειτουργία του ύπνου είναι διαφορετικό από αυτό των «κανονικών» ανθρώπων

Συγκεκριμένα, στους «κανονικούς» ανθρώπους τα επίπεδα της μελατονίνης αρχίζουν να αυξάνουν γύρω στις 9 με 10 το βράδυ, ενώ στους «νυχτερινούς» τύπους η αύξηση της μελατονίνης αρχίζει να καταγράφεται στις 3 τα ξημερώματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους ανθρώπους που ξενυχτούν το γονίδιο του ύπνου παρουσιάζει μετάλλαξη και ότι η μετάλλαξη αυτή είναι κληρονομική.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα άτομα με τη μετάλλαξη στο συγκεκριμένο γονίδιο μπορεί να αποτελούν μια νέα εξελικτική μορφή του ανθρωπίνου είδους, χωρίς, πάντως, να αποκλείουν η μετάλλαξη να αφορά σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Tags
Back to top button