Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ήρθε το μέλλον στην Σιγκαπούρη: Ρομπότ κάνει «κλέβει» την δουλεία από μασέζ! (βίντεο)

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό και βγαλμένο από ταινία φαντασίας είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Στην Σιγκαπούρη ένα ρομπότ μόλις έπιασε δουλειά, κάνοντας μασάζ σε μια κλινική παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και μάλιστα δουλεύει δίπλα-δίπλα στις κανονικές μασέζ.

Η Emma (συντομογραφία για το πλήρες όνομά της 'Expert Manipulative Massage Automation') δημιουργήθηκε από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Νανγιάνγκ και την εταιρεία-τεχνοβλαστό του AiTreat.

Η ρομποτική μασέζ, που δεν είναι ανθρωπόμορφη, αλλά μοιάζει με ρομποτικό βραχίονα, ειδικεύεται στις θεραπευτικές χειρομαλάξεις για τους πόνους στη μέση και στα γόνατα, μιμούμενη την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ασθενείς της κλινικής NovaHealth όπου εργάζεται η Emma, αν δεν βλέπουν ποιος τους κάνει το μασάζ, δύσκολα μπορούν να καταλάβουν αν πρόκειται για άνθρωπο ή για το μηχάνημα. 

Η Emma χρησιμοποιεί εξελιγμένους αισθητήρες, τεχνητή νοημοσύνη και σύνδεση με το υπολογιστικό «νέφος» για να υπολογίζει το άριστο μασάζ για κάθε περίπτωση ασθενούς. Αφού συλλεχθούν τα αναγκαία δεδομένα από τους αισθητήρες, στέλνονται μέσω διαδικτύου σε έναν υπολογιστή-σέρβερ, όπου το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης υπολογίζει πόση πίεση και σε ποια σημεία πρέπει να ασκηθεί σε κάθε ασθενή. Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν τα «ακροδάχτυλά» της Emma, που είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη και θερμαίνονται για να προσφέρουν πιο χαλαρωτική εμπειρία.

Ο ιδρυτής τόσο της AiTreat όσο και της NovaHealth 'Αλμπερτ Ζανγκ, ο οποίος στοχεύει στις δύο μεγαλύτερες αγορές (αμερικανική και κινεζική), δήλωσε ότι το ρομπότ σχεδιάσθηκε, ώστε να κάνει ένα κλινικά ακριβές μασάζ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός έμπειρου ειδικού στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ή ενός φυσιοθεραπευτή.

Η χρησιμοποίηση της Emma επιτρέπει στην κλινική να προσφέρει στους πελάτες της μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία (μασάζ και βελονισμό) με συνολικά μικρότερο κόστος από ό,τι αν το μασάζ γινόταν από άνθρωπο. Το ρομπότ κάνει μέσα στη μέρα τη δουλειά δύο μασέζ-φυσιοθεραπευτριών, πράγμα που θα μπορούσε να επιτρέψει στην κλινική να μειώσει το προσωπικό της από πέντε σε τρία άτομα (πράγμα μάλλον ανησυχητικό για το εργασιακό μέλλον τους).

Με δεδομένη τη γήρανση του πληθυσμού παγκοσμίως όσο περνάνε τα χρόνια, οι δημιουργοί της Emma διαβλέπουν λαμπρές προοπτικές γι' αυτήν λόγω της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης των υπηρεσιών της. Αν και πάντα θα υπάρχουν όσοι προτιμούν ένα μασάζ από ανθρώπινο χέρι σε σχέση με ένα ρομποτικό, όλα τελικά είναι θέμα συνήθειας...

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button