Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ιράκ: Πύραυλοι κατά μαχητών του ISIS σκότωσαν και αμάχους στη Μοσούλη - Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 30 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην περιοχή αλ-Τζαντίνα της δυτικής Μοσούλης.

Η συνοικία αυτή της Μοσούλης ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και η επίθεση φαίνεται ότι είχε στόχο το σπίτι του στελέχους των τζιχαντιστών Χάρμπι Αμπντέλ Καντέρ.

Ο ίδιος δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, όμως σκοτώθηκαν μέλη της οικογένειάς του, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (13/01), ένας κάτοικος.

Ό αυτόπτης μάρτυρας συμπλήρωσε πως δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ή από τις ιρακινές δυνάμεις, που κινούνται εναντίον των τζιχαντιστών που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη.

Περιοχές της Μοσούλης δυτικά του Τίγρη, που διαρρέει την πόλη από βορρά προς νότο, εξακολουθούν να ελέγχονται από τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σχεδόν ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της πόλης έχει ανακαταληφθεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την πόλη, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Tags
Back to top button