Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Instagram: Τελικά πόσο βλάπτει σοβαρά την υγεία;

Πρόσφατα έγινε μια έρευνα, όπου παρατηρήθηκε ανοδική πορεία των αυτοκτονιών των νέων. Σύμφωνα με αναφορές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι αυτοκτονίες μέσω των social media αυξήθηκαν κατά 56% από το 2007 έως το 2017 χτυπώντας διακριτικά καμπανάκι στους χρήστες τους.

Το Instagram θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από αυτές τις “κατηγορίες” αλλάζει τους κανονισμούς του, για να καταπολεμήσει τις κρίσεις ψυχικής υγείας. “Δεν θα επιτρέψουμε πλέον εικόνες αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας στο Instagram, όπως memes ή περιεχόμενο από ταινίες ή κόμικς με το ίδιο περιεχόμενο”, δήλωσε το Instagram. “Θα αφαιρέσουμε επίσης και άλλες εικόνες που μπορεί να μην εμφανίζουν αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία, αλλά περιλαμβάνουν συναφείς μεθόδους”.

Το Instagram φαίνεται πως ταρακουνήθηκε από την αυτοκτονία της βρετανικής εφήβου Molly Russell το 2017, η οποία πήρε τη δική της ζωή μετά από την προβολή περιεχομένου, που σχετίζεται με την αυτοκτονία τόσο στο Instagram όσο και στο Pinterest. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, το Instagram ενεργοποίησε τις “οθόνες ευαισθησίας”, οι οποίες αποκρύπτουν εικόνες με ευαίσθητο φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, έχουν κρυφτεί πάνω από 834 χιλιάδες “ευαίσθητες” φωτογραφίες  και έχει βρεθεί το 77% των αναρτήσεων με απαγορευμένο υλικό πριν πατήσουν report οι χρήστες.

Φαίνεται σαν μια καλή αρχή, ελπίζοντας για ένα ασφαλέστερο διαδικτυακό μέλλον!

Tags
Back to top button