Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Ινδία: Οδοιπορικό στη χώρα των αντιθέσεων (μέρος Α – video)

Οι λέξεις είναι τόσες φτωχές μπροστά στην πραγματικότητα. Ότι και αν πεις για την , είναι λίγο. Όσες φωτογραφίες και αν τραβήξεις για να συνθέσεις μια εικόνα, είναι τίποτα μπροστά στο Γολγοθά αυτών των ανθρώπων, που δεν έχουν στον  ήλιο μοίρα.

Μόνο αν το ζήσεις από κοντά -έστω και επιφανειακά- με τον τρόπο που το έζησα, μπορείς να έχεις άποψη. Λέω επιφανειακά γιατί την ημέρα ζεις την αλήθεια και το βράδυ μπαίνεις στο «κλουβί» ενός καλού ξενοδοχείου και δεν αντιλαμβάνεσαι τη συνέχεια. Πως αυτοί οι άνθρωποι, κουλουριασμένοι σαν φίδια για να προφυλαχθούν από το κρύο και  την υγρασία, κοιμούνται στους δρόμους παρέα με τα επίσης κουλουριασμένα σκυλιά που δεν έχουν κάνει ποτέ τους κανένα εμβόλιο.

Η καλύτερη λύση για να κυκλοφορήσεις στους δρόμους της αγοράς στο Παλιό Δελχί είναι τα… πόδια !

Άνθρωποι και ζώα συμβιώνουν. Χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον. Οι πιο τυχεροί στις επαρχιακές πόλεις, μένουν σε καλύβες. Μπορεί σε ένα μικρό δωματιάκι να μένουν οκτώ και δέκα άνθρωποι, να κοιμούνται στο πάτωμα στρώνοντας μόνο μια κουρελού, αλλά αισθάνονται άρχοντες μπροστά στους εκατοντάδες χιλιάδες άλλους άστεγους που δεν έχουν ούτε ένα κάλυμμα για να προστατευθούν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φθάσεις από την Αθήνα στο . Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να πάς στην Κωνσταντινούπολη και να φθάσεις από εκεί κατευθείαν στο Δελχί η να πάς μέσω του Άμπου Ντάμπι. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια ώρα και 15 λεπτά από την Αθήνα. Και από εκεί η πτήση είναι χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Όμως λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη τα ταξιδιωτικά πρακτορεία την αποφεύγουν  και προτιμούν τα Αραβικά Εμιράτα ως ενδιάμεσο σταθμό. Έτσι η μια πτήση από Αθήνα για Αμπου Ντάμπι είναι περίπου 5 ώρες και η επόμενη από Αμπου Ντάμπι για Δελχί άλλες τέσσερις ώρες και κάτι.

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, δεν χρειάζεται να κάνεις πάνω από δύο με τρία χιλιόμετρα για να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον χώρο όχι γνώριμο στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Πιο απλά  βρίσκεσαι στο απόλυτο χάος με τα αδιάκοπα -όλο το 24ωρο-  κορναρίσματα, τα ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα και τον απόλυτο σεβασμό στις αγελάδες που κάνουν τις βόλτες τους ανενόχλητες ακόμη και στις πιο κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας της Ινδίας.

Μην σας κάνει εντύπωση και μην ρωτήσετε τι γυρεύει η αγελάδα στο πεζοδρόμιο. Οι αγελάδες στην Ινδία είναι… ιερές

Φυσικά την τροφή τους την αναζητούν και μέσα στα σκουπίδια

Στην εθνική οδό εκτός από τα λεωφορεία, αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα, θα δείτε αγελάδες αλλά και κατσίκες

Μπορεί το Δελχί η καλύτερα το Νέο Δελχί να είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας όμως η μεγαλύτερη και πλουσιότερη χώρα είναι η Βομβάη. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε το 2015 ο πληθυσμός της Ινδίας ήταν 1.210.750.000 κάτοικοι. Είναι η 2η χώρα στον κόσμο σε πληθυσμό.

Στην Ινδία οι περισσότεροι μιλάνε Χίντι η Μπενγκάλι. Επίσημα υπάρχουν 23 διάλεκτοι. Ανεπίσημα -όσο υπερβολικό και αν φαίνεται- υπάρχουν 1000 διάλεκτοι. Αν δύο μορφωμένοι Ινδοί από διαφορετικά σημεία της χώρας συναντηθούν στο εξωτερικό θα συνεννοηθούν όχι στη γλώσσα τους αλλά στα αγγλικά. Οι διάλεκτοι είναι τόσοι πολλοί που είναι αδύνατον να καταλάβει ο ένας τι λέει ο άλλος. Είναι σαν να μιλάει ο ένας ελληνικά και ο άλλος ρώσικα.

Διαβάστε τη συνέχεια ...

Tags
Back to top button