Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ημικρανίες: Ποιες ημέρες ταλαιπωρούν περισσότερο τις γυναίκες

Μια στις τρεις γυναίκες, που ταλαιπωρείται από ημικρανίες, αναφέρει ότι οι ημικρανικές κρίσεις συμπίπτουν με την έλευση της περιόδου τους, σύμφωνα με νέα έρευνα, σύμφωνα με το

Οι ημικρανίες της έμμηνου ρύσεως μπορεί να είναι συχνές και σοβαρές, αλλά μόνο μια στις πέντε ερωτηθείσες, δήλωσε ότι λαμβάνει προληπτική αγωγή. Η δρ. Τζέσικα Αϊλάνι, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια κλινικής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Georgetwon, συμβουλεύει τις γυναίκες να μην αποθαρρύνονται αν ο πονοκέφαλος δεν υποχωρεί και να ρωτούν τον γυναικολόγο ή τον νευρολόγο τους για τυχόν θεραπείες που προσφέρουν ανακούφιση ή προλαμβάνουν τις κρίσεις.

ΕΟΦ: Νέοι περιορισμοί για τη χορήγηση φαρμάκου για την επιληψία και την ημικρανία στην εγκυμοσύνη

Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της, στο πλαίσιο της Εθνικής Έρευνας Υγείας και Ευεξίας των ΗΠΑ, το 2021, εξέτασαν στοιχεία ενήλικων γυναικών που παρουσίαζαν ημικρανία και συμπέραναν  αφενός ότι το ένα τρίτο των γυναικών βίωναν πονοκέφαλο κατά την έμμηνο ρύση και αφετέρου ότι περισσότερες από τις μισές (52,5%) είχαν την ίδια εμπειρία στην προεμμηνόπαυση. Επιπλέον, οι ημικρανίες που προέκυπταν συχνά κατά τη διάρκεια της περιόδου -κατά μέσο όρο 8,4 ημέρες πονοκεφάλου ανά μήνα- ήταν συνήθως σοβαρότερες. Παραπάνω από το 56% των γυναικών αυτών παρατήρησαν ότι τα επεισόδια πονοκεφάλου ήταν μέτρια και σε κάποιες σοβαρά.

Για την αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών, πλείστες γυναίκες χρησιμοποιούσαν μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα (περίπου το 42% των γυναικών) ή συνταγογραφούμενα φάρμακα σε ποσοστό 49%, με βάση τη μελέτη. Μόνο το 21% των γυναικών λάμβαναν αγωγή ειδικά σχεδιασμένη για την πρόληψη των ημικρανιών. Η ερμηνεία που έδωσε η δρ. Τζέσικα Αϊλάνι ήταν ότι «η προληπτική θεραπεία αποτελεί μια μακροπρόθεσμη δέσμευση τόσο της γυναίκας όσο και του κλινικού ιατρού της για τη διαδικασία βελτίωσης της ημικρανίας».

Κατά τα λεγόμενα της ειδικού, η πλειοψηφία των γυναικών παλεύουν με τον πόνο της ημικρανίας, χωρίς να συμβουλεύονται κάποιον ειδικό, κάτι που καλό είναι να ξεπεραστεί προς όφελος των γυναικών.

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι προκαταρκτικά και αναμένεται να παρουσιαστούν σε ιατρικό συνέδριο, καθώς και να δημοσιευθούν σε ιατρική επιθεώρηση.

 

 

Tags
Back to top button