Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ηχηρή σφαλιάρα Ινδίας σε Τουρκία-Η Hindustan Shipyard διέκοψε σύμβαση με τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή πολεμικών πλοίων

Η Hindustan Shipyard Limited κατήγγειλε τη σύμβαση με τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή πέντε πολεμικών πλοίων υποστήριξης του στόλου του με το έργο να το αναλαμβάνει ινδική εταιρεία με τις εργασίες σχεδιασμού να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η τελετή κοπής χάλυβα του πρώτου από τα πέντε πλοία υποστήριξης του στόλου πραγματοποιήθηκε στο Hindustan Shipyard Limited στο Vishakapatnam στις 10 Απριλίου.

Η Hindustan Shipyard διέκοψε τις συμφωνίες με τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή πλοίων υποστήριξης στόλου

Οι τουρκικές εταιρείες δεν θα διαδραματίζουν πλέον κανένα ρόλο στην κατασκευή των πλοίων υποστήριξης του στόλου του Ινδικού Ναυτικού, καθώς η Hindustan Shipyard Limited έχει τερματίσει όλες τις συμφωνίες της με αυτές.

Τουρκικές εταιρείες είχαν συνάψει συμφωνία με την Hindustan Shipyard Limited για την κατασκευή πέντε πολεμικών πλοίων για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Οι διευθετήσεις με τουρκικές εταιρείες ήταν απαραίτητες πριν λάβουν την τελική έγκριση από την κεντρική κυβέρνηση τον Αύγουστο του περασμένου έτους», ενημέρωσαν Ινδοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.
Το Ινδικό Ναυτικό είχε υπογράψει σύμβαση με την HSL για την απόκτηση πέντε πλοίων υποστήριξης στόλου τον Αύγουστο του 2023.

Τα πολεμικά πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν στο Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό το 2027.

Μετά την εισαγωγή, τα πλοία θα ενίσχυαν τις δυνατότητες τύπου «Blue Water» του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού με εφοδιασμό των πολεμικών πλοίων τους στους Ωκεανούς.

Τα πλοία, με εκτόπισμα άνω των 40.000 τόνων, θα μεταφέρουν και θα παραδίδουν καύσιμα, νερό, πυρομαχικά κά, επιτρέποντας παρατεταμένες ναυτικές αποστολές χωρίς επιστροφή στο λιμάνι, ενισχύοντας έτσι τη στρατηγική εμβέλεια και την κινητικότητα του Ινδικού Στόλου.

Σε δευτερεύοντα ρόλο, αυτά τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα για ανθρωπιστική βοήθεια και επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές για την εκκένωση του προσωπικού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τη γρήγορη παράδοση υλικού ανακούφισης στο χώρο κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Ο λόγος ή αφορμή που ακυρώθηκε αυτή η σύμβαση Ινδών και Τούρκων δεν αναφέρθηκε, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι άπτεται του τομέα της εξωτερικής πολιτικής, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί είναι “ αδέλφια”, και υπήρχε κίνδυνος για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό να διαρρεύσουν πιθανόν στοιχεία στο Ισλαμαμπάντ.

Η Ινδία ετοιμάζεται να ανοιχθεί στους Ωκεανούς και αναζητά συμμάχους, όπως την χώρα μας.

Επικεφαλής think tank της Ινδίας: Η Ελλάδα μέρος του διαδρόμου IMEC μεταξύ Ινδίας και ΕΕ

«Η Ελλάδα είναι η πύλη για τη νέα εισροή εμπορίου από την Ανατολική Ακτή της Αφρικής, από τη Νότια Ασία και από τη νέα δυναμική Μέση Ανατολή, προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική», δήλωσε οΣαράν, Πρόεδρος του Observer Research Foundation (ORF), δεξαμενής σκέψης με έδρα το Νέο Δελχί.

Η δημιουργία ενός αγωγού από την Ινδία στην Ανατολική Μεσόγειο και την ΕΕ, είναι η βάση της φιλίας Ινδίας και Ελλάδος, και οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Tags
Back to top button