Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ινδία: Έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα εξαιτίας του καύσωνα στα νότια της χώρας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο Κεράλα της νότιας Ινδίας από πιθανή θερμοπληξία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης διότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα θερμό καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε επίπεδα ρεκόρ.

Μια 90χρονη και ένας 53χρονος πέθαναν χθες στο κρατίδιο Κεράλα, έγραψε η εφημερίδα The Hindu, καθώς η θερμοκρασία ανήλθε σε 41,9 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν 5,5 βαθμούς υψηλότερη από το φυσιολογικό.

Οι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην εμφάνιση συχνότερων, σφοδρότερων και μεγαλύτερης διάρκειας καυσώνων στη διάρκεια των θερινών μηνών.

Οι θερμοκρασίες σε όλο το κρατίδιο αναμένεται να είναι υψηλότερες του φυσιολογικού αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις ζητώντας από τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά της υπερβολικής ζέστης.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας έχει προβλέψει περισσότερες ημέρες καύσωνα, σε σχέση με το φυσιολογικό, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου αυτό τον χρόνο.

Στο κρατίδιο Οντίσα, στα ανατολικά της χώρας, όπου η θερμοκρασία χθες έφθασε στους 44,9 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη που καταγράφεται μήνα Απρίλιο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι πέθαναν ήδη από θερμοπληξία, όπως ανακοίνωσε ο Νιραντζάν Μίσρα, ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του κρατιδίου.

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, οι αρχές άνοιξαν χθες εκ νέου τα σχολεία παρά τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα, αλλά ενθάρρυναν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της ημέρας.
 

Tags
Back to top button