Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στρατηγός Φλώρος: «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά στις προκλήσεις των καιρών»

Η διατήρηση ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων είναι εκ των ων ουκ άνευ, για την συνέχεια υπάρξεως του Κράτους, αυτού καθ’ αυτού, ως οντότητος, αλλά και νομίζω κυρίως, ως κοιτίδος του Έθνους των Ελλήνων απανταχού γης» επεσήμανε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μιλώντας στην Αθηναϊκή Λέσχη, στο πλαίσιο της βραβεύσεως και ανακηρύξεως tου ως επιτίμου μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Μελετών “ο Στράβων”.

Στη ομιλία του με θέμα “Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά στις προκλήσεις των καιρών”, ο Στρατηγός Φλώρος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία σταθερά επιδιώκει την διατήρηση της υφισταμένης καταστάσεως, είναι μια χώρα που σταθερά επιδιώκει την ειρήνη στην περιοχή, είναι μια χώρα που προβάλει ως μέσον επιλύσεως των διαφορών τον διάλογο και την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων.

«Η Ελλάς ήταν και παραμένει επίζηλος σύμμαχος και εταίρος από κρατικούς και μη δρώντες που πρεσβεύουν την διατήρηση και ενίσχυση αυτής της ισχυούσης τάξης των πραγμάτων» ανέφερε ο Στρατηγός, προσθέτοντας: «με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς αναλήψεως ευθυνών και ρόλων της Ελλάδος στο διεθνές γίγνεσθαι, είτε εντός των συμμαχικών και εταιρικών σχημάτων στα οποία συμμετέχει η χώρα μας, είτε κατά μόνας, ώς Κράτους δηλαδή, που επιζητεί την επιβίωση, την συντήρηση, την διατήρηση, την πρόοδο και την ενίσχυση του ρόλου της στην περιοχή», όπως αναφέρει ο enikos.gr

Στο «ψευτοδίλημμα» όπως το χαρακτήρισε «βούτυρο ή κανόνια», απάντησε «Και βούτυρο και κανόνια».

«Θα μου πείτε, πως? Υπάρχει τρόπος? Η απάντηση μου είναι πως ναι, υπάρχει τρόπος και λέγεται «Εθνική Πολιτική Επιβίωσης» και εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι, σίγουρα είναι πιο εύκολο να βρεις τον τρόπο να έχεις και βούτυρο και κανόνια, από το να βρεις τον τρόπο να εξαλείψεις τα αίτια που γεννούν τις συρράξεις και τους πολέμους επάνω στον πλανήτη από γενέσεως του» τόνισε χαρακτηριστικά. Συμπληρώνοντας: «Δυστυχώς το δεύτερο (η εξάλειψη των αιτίων του Πολέμου δηλαδή) δεν έχει γίνει κατορθωτό σε όλο τον γνωστό βίο της ανθρωπότητος, πράγμα που βασίμως με κάνει να υποψιάζομαι ότι δεν θα γίνει στο προβλεπτό μέλλον».

Αναφέρθηκε στα διδάγματα των κρίσεων του 2020 με την Τουρκία σε Έβρο και Ανατολική Μεσόγειο, όπου «υπήρξε νίκη» όπως τόνισε, η οποία «έχει καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων και ορθώς! Και μην γελιόμαστε και οι αντίπαλοι την εξέλαβαν ως τέτοια».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «Σούδα του Βορρά», που επί Αρχηγίας του προχώρησε το «project Αλεξανδρούπολις» αλλά και στην μεγάλη επένδυση του Ναυστάθμου Κρήτης, όπου θα προβλέπεται να φιλοξενεί τον Στόλο Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την αναβάθμιση, ενίσχυση και μεγέθυνση της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας για την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης πρόκλησης των κυβερνοεπιθέσεων.

Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό ότι, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην προστασία λειτουργίας κρίσιμων φορέων, κυβερνητικών υπηρεσιών και δομών του Κράτους και στον τομέα αυτόν.

Με τα 2 τελευταία λοιπόν η Ελλάδα μπήκε σε δυνατότητες επιχειρήσεων και στις 5 διαστάσεις πλέον των στρατιωτικών επιχειρήσεων…..Ξηρά, Θάλασσα, Αέρας, Κυβερνοχώρος και Διάστημα.

Το διακύβευμα λοιπόν για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανέφερε, «είναι να παραμείνουν έτσι. Ισχυρές και αποτρεπτικές! Ας την έχουμε σε επάρκεια την Ισχύ κι ας μην την χρησιμοποιήσουμε ποτέ. Μακάρι να μην την χρησιμοποιήσουμε ποτέ!».

Tags
Back to top button