Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Harry Houdini – Ο «Λευκός Φακίρης»…

Ο Harry Houdini θεωρούνταν υπεράνθρωπος, διότι κατόρθωνε πράγματα καταπληκτικά. Είχε κηρύξει τον πόλεμο εναντίον όλων των Ινδών φακιρών και μάγων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις της εποχής του.

Με αφορμή έναν εξ αυτών των μάγων, τον Αιγύπτιο Rahman Bey, ο Houdini έκανε ένα πείραμα, το 1926, το οποίο κατέπληξε τους πάντες και παρέμεινε αλησμόνητο. Κάλεσε πολλούς επιστήμονες και δημοσιογράφους, μπήκε σε ένα φέρετρο, από το οποίο είχε αφαιρεθεί όλος ο αέρας και στη συνέχεια, κλείστηκε αεροστεγώς.

Το φέρετρο, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κουδούνι και τηλέφωνο, βυθίστηκε στη θάλασσα, όπου και παρέμεινε επί 1 ώρα 31 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Τότε, το ηλεκτρικό κουδούνι χτύπησε, ενώ συγχρόνως ο Houdini ειδοποίησε μέσω του τηλεφώνου να τον ανασύρουν.

Όταν το φέρετρο ανασύρθηκε στην επιφάνεια και ανοίχτηκε, ο Houdini ήταν κάτωχρος, ενώ οι σφυγμοί του ήταν τόσο ταχείς, ώστε οι παρευρισκόμενοι γιατροί ήταν αδύνατον να τους μετρήσουν. Αυτό κατέστη δυνατό, έπειτα από μερικά λεπτά, όταν οι σφυγμοί του ανέρχονταν ήδη στους 142. Η θερμοκρασία του ήταν επίσης υψηλή.

Το πείραμα αυτό, καθώς και διάφορα άλλα, είχαν προκαλέσει την κατάπληξη ολόκληρου του επιστημονικού κόσμου. Εν τούτοις, όμως, ο Houdini διακήρυττε ότι δεν υπέφερε καθόλου, αλλά ότι ήταν, απλά, ζήτημα συνήθειας του οργανισμού και της θελήσεως. Προς τούτο, έφερνε ως παραδειγμα τους δύτες, οι οποίοι είχαν συνηθίσει και κρατούσαν την αναπνοή τους περισσότερο από το συνηθισμένο.

Οι Αμερικανοί, γενικώς, έτρεφαν εξαιρετική εκτίμηση προς τον «Λευκό Φακίρη», όπως τον αποκαλούσαν, ενώ, απ’ εναντίας, οι Ινδοί τον θεωρούσαν ως φόβητρο, διότι τους είχε αποκαλύψει τα μυστικά τους.

Υπήρχαν, όμως, και αρκετοί που υποστήριζαν ότι ο Houdini γνώριζε κάποιο μυστικό, με το οποίο κατόρθωνε τα υπερφυσικά εκείνα πειράματα και το οποίο πήρε μαζί του στον τάφο του…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 28/01/1927…

 

Tags
Back to top button