Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η τραγική ιστορία του μοναδικού στρατιώτη που δεν χαιρέτησε τον Χίτλερ (εικόνα)

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Αμβούργο του 1936, άφησε στην ιστορία έναν Γερμανό στρατιώτη ο οποίος διατήρησε τα χέρια του... σταυρωμένα και αρνήθηκε να χαιρετήσει τον Αδόλφο Χίτλερ, με τον διάσημο «χαιρετισμό στη νίκη (sieg heil)».

Ο στρατιώτης ονομάζονταν August Landmesser και έγινε... διάσημος το 1991, όταν μία γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία του.

Ο Landmesser ήταν στην νεολαία των Nazi για δύο χρόνια όταν το 1933 γνώρισε την γερμανοεβραία Irma Eckler. Η γνωριμία τους, θα μπορούσε να είναι μία μοναδική ιστορία αγάπης, όμως το γεγονός ότι ήταν αυτή ήταν Εβραία οδήγησε τον Landmesser στο να εκδιωχθεί από τους Nazi και να μην του δοθεί άδεια γάμου.

Παρόλα αυτά, το ζευγάρι έκανε το πρώτο του παιδί στα τέλη του 1935 ενώ η φωτογραφία έχει τραβηχτεί λίγο μετά το 1936.

Ο Landmesser και η Eckler, το 1937 προσπάθησαν να φύγουν από την Γερμανία για την Δανία, όμως συνελήφθησαν στα σύνορα με την κατηγορία του "ντροπιασμού της φυλής". Στην φυλακή όπου βρέθηκαν η Eckler έφερε στην ζωή την δεύτερη κόρη τους.

Οι αρχές απαγόρευσαν στον Landmesser να βλέπει την αγαπημένη του, η οποία συνελήφθη το 1938 και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης γνωστό και ως "κέντρο ευθανασίας", όπου και πέθανε το 1942.

Ο Landmesser αποφυλακίστηκε το 1941, δεν κατάφερε ποτέ να δει την γυναίκα και τις κόρες του.

"Ρίχτηκε" από το καθεστώς στον πόλεμο το 1944, όπου πέθανε μαχόμενος την πρώτη γραμμή.

Η Irene και η Ingrid, οι δύο κόρες του Landmesser και τις Eckler, χωρίστηκαν η μία από την άλλη και δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.

Η Irene έγραψε το 1998 βιβλίο για την οικογενειακή της ιστορία.

Tags
Back to top button