Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η θεωρία περί της εξωγήινης καταγωγής του Ιησού…

Ο Σοβιετικός επιστήμονας και συγγραφέας Vyacheslav Zaitsev συνάντησε μεγάλη αντίδραση στην άποψή του ότι ο Χριστός και οι Μαθητές Του ήλθαν στη Γη από κάποιον άλλο πλανήτη και ότι το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν το διαστημόπλοιό τους.

Ο συγγραφέας δημοσίευσε τις απόψεις του αυτές σε σειρά άρθρων και διαλέξεων, που έδωσε το 1967 και το 1968. Οι απόψεις του συνάντησαν την αποδοκιμασία του Τύπου. Η εφημερίδα «Ιζβέστια», μάλιστα, ασχολήθηκε με το θέμα, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά του Zaitsev.

Σε άρθρο της, η εφημερίδα κατηγορούσε τον Zaitsev ότι τασσόταν με τους αθεϊστές της Δύσης, οι οποίοι εξέφραζαν παρόμοιες απόψεις.

Στα άρθρα του, ο συγγραφέας υποστήριζε την θεωρία του, ότι δηλαδή ο Χριστός ήλθε στη Γη από το Σύμπαν, ως εκπρόσωπος ενός ανώτερου πολιτισμού κάποιου άλλου πλανήτη, από μια φήμη που είχε ακούσει στην Κίνα.

Ο ίδιος δήλωνε ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν στην πραγματικότητα το διαστημόπλοιο, το οποίο έφερε τον Χριστό και τους Μαθητές Του στο βορειοδυτικό τμήμα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον Zaitsev, όταν ο Ιησούς είπε ότι «το Βασίλειό Μου είναι στον ουρανό», εννοούσε κάποιον άλλο πλανήτη. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα, ο Ιησούς καταδικάστηκε σε θάνατο, όχι διότι ισχυριζόταν ότι ήταν ο Υιός του Θεού, αλλά λόγω της «κοσμικής μορφώσεώς του» και της αποτυχίας της εκπολιτιστικής αποστολής του στη Γη.

Η «Ιζβέστια» ανέφερε ότι μολονότι οι αθεϊστές της Δύσης ισχυρίζονταν ότι ο Χριστός δεν υπήρξε Υιός του Θεού και ότι πέθανε από φυσικό θάνατο, εν τούτοις παραδέχονταν ότι η φήμη, την οποία απέκτησε, οφείλονταν σε αυτά τα οποία έπραττε.

«Είναι παράλογο να εκφράζει κανείς τέτοιες απόψεις δίχως να λάβει υπ’ όψιν του την κοινή γνώμη και αγνοώντας την ευθύνη, την οποία έχει απέναντι της ίδιας του της συνείδησης και των άλλων ανθρώπων, αλλά η συμπεριφορά αυτή εύκολα μπορεί να δικαιολογηθεί από τους Θεολόγους, διότι πολλοί «εν Χριστώ αδελφοί» ουδέποτε ήταν, ούτε είναι, πρότυπα ηθικής. Αλλά, είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί ο Ρώσος φιλόλογος, κ. Zaitsev, έγινε σύμμαχός τους», κατέληγε το άρθρο της «Ιζβέστια».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 22/06/1969…

Tags
Back to top button