Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η στιγματική Therese Neumann…

Η Therese Neumann γεννήθηκε στο χωριό Konnersreuth της Βαυαρίας, στη Γερμανία, όπου και έζησε όλη της τη ζωή. Ήταν παιδί μιας φτωχής πολυμελούς αγροτικής οικογένειας.

Η ιστορία της αρχίζει το 1926, όταν σε ηλικία 28 ετών άρχισε να βιώνει ένα άκρως περίεργο φαινόμενο. Από τις 6 το πρωί μέχρι το μεσημέρι κάθε Παρασκευής, παρουσίαζε αυτόματη ροή αίματος από τα σημεία των Παθών του Ιησού. Δηλαδή από τα χέρια, τα πόδια, το πλευρό και κεφάλι. Κατά τη διάρκεια της αιμορραγίας, οραματιζόταν τον Ιησού στο Όρος των Ελαιών, καθώς επίσης και τη διαδικασία του Πραιτωρίου με τον Πόντιο Πιλάτο.

Η αυτόματη αιμορραγία εξακολουθούσε να επαναλαμβάνεται τις ίδιες ώρες κάθε Παρασκευή. Κάθε τεχνική προσπάθεια των γιατρών για την κατάπαυση της αιμορραγίας απέβαινε άκαρπη. Με κανένα μέσο δε μπορούσαν να τη σταματήσουν. Το αίμα, διηθίζοντας την επιδερμίδα, εκλυόταν από τα ίδια σημεία των Παθών του Ιησού, σε μικρή ποσότητα, θρομβικά. Το χρώμα του ήταν καθαρότατο.

Η Neumann ήταν κατάκοιτη από το 1926, λόγω εξάντλησης. Την επισκέπτονταν πολλοί επιστήμονες, αλλά και περίεργοι, για να την παρατηρήσουν. Από το 1933 την επισκέπτονταν και ομάδες ατόμων για να την προσκυνήσουν, καθώς τη θεωρούσαν ως «αγία», προσφέροντάς της, μάλιστα, και αφιερώματα.

Από μικρή, η Therese Neumann, παρουσίαζε διάφορα συμπτώματα και βεβαίωνε πως έβλεπε την Αγία Τερέζα. Σε ηλικία 17 ετών, μίλησε την Αραμαϊκή γλώσσα, την γλώσσα που μιλιόταν στην Παλαιστίνη στα χρόνια του Χριστού.

Όπως έλεγε η ίδια, κατά τις στιγμές της αιμορραγίας, έβλεπε τον Ιησού στο Όρος των Ελαιών και οραματιζόταν τη διαδικασία του Πραιτωρίου με τον Πόντιο Πιλάτο, παρακολουθώντας το Θείο Δράμα μέχρι τη Σταύρωση.

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού «ΣΤΑΘΜΟΣ», το 1933…

Tags
Back to top button