Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η Σελήνη δεν είναι ο μοναδικός δορυφόρος της Γης

Σύμφωνα με έρευνες η Σελήνη δεν αποτελεί τον μοναδικό δορυφόρο της Γης. Τα άλλα φεγγάρια είναι μικροί αστεροειδείς που έχουν συλληφθεί στην τροχιά του πλανήτη.

Έχει θεσπιστεί η άποψη ότι το φεγγάρι είναι ο μόνος δορυφόρος που έχει ο πλανήτης μας. Ωστόσο, σε μια νέα μελέτη, οι επιστήμονες προτείνουν ότι η Γη έχει άλλα "μίνι-φεγγάρια".

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα άλλα φεγγάρια είναι μικροί αστεροειδείς που έχουν συλληφθεί στην τροχιά του πλανήτη. Λόγω του μεγέθους τους 1 έως 2 μέτρων, μετακινείται γρήγορα από την τροχιά της Γης, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί. Έως σήμερα έχει ανακαλυφθεί μόνο ένα μίνι φεγγάρι. Οι συγκεκριμένοι βράχοι εκτοξεύονται πίσω στο διάστημα αφού εμφανιστούν στον ουρανό.

Ευρήματα της μελέτης
«Αυτοί οι αστεροειδείς έρχονται προς τη Γη από την κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία μέσω βαρυτικών αλληλεπιδράσεων με τον Ήλιο και τους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε ο δρ Robert Jedicke, επικεφαλής συγγραφέας, με έδρα το Ινστιτούτο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης. 

«Η πρόκληση έγκειται στην εύρεση αυτών των μικρών αντικειμένων, παρά την εγγύτητά τους», πρόσθεσε.

Η μελέτη έγινε από μια διεθνή ομάδα αστρονόμων και δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Astronomy and Space Sciences. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό θα μπορούσε να δώσει στους επιστήμονες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κύκλο ζωής των αστεροειδών.

Η μελέτη ανέφερε και το πρώτο μίνι φεγγάρι παρατηρήθηκε πριν από 12 χρόνια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι επιστήμονες ανίχνευσαν οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο να περιστρέφεται γύρω από τη Γη εκτός από τη Σελήνη. Ο αστεροειδής που μαγνητίστηκε από τη βαρύτητα του πλανήτη αποδείχθηκε ένα μεγάλο εύρημα.

Τώρα, οι επιστήμονες λένε ότι η νέα τεχνολογία των τηλεσκοπίων LSST, θα μπορούσε να τους βοηθήσει σημαντικά να εντοπίζονται παρόμοια αντικείμενα σε τακτική βάση. Εάν αυτό συμβεί, οι ερευνητές μπορούν να μελετήσουν τα μίνι-φεγγάρια και να χρησιμοποιήσουν τις ανακαλύψεις τους ως βάση για τις κινήσεις των αστεροειδών στο ηλιακό σύστημα.

Σχετικά με το Mini Moons
"Τα μίνι-φεγγάρια που περνούν σημαντικό χρονικό διάστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη, μας επιτρέπουν να μελετήσουμε την πυκνότητα αυτών των σωμάτων και των δυνάμεων που δρουν εντός αυτών και να λύσουμε αυτό το μυστήριο", δήλωσε ο Δρ. Mikael Granvik, επιστήμονας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Luleå στη Σουηδία και στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία, ο οποίος επίσης συγγραφέας της μελέτης.

Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν αν οι αστεροειδείς είναι μείγματα άμμου, μονολιθικοί βράχοι, ή ένα μίγμα και των δύο.

Οι βράχοι ονομάζονται «προσωρινά συλληφθέντες σε τροχιά» ή TCO, και «προσωρινά συλληφθέντες "περαστικοί"» Flybys ή TCF από τους ερευνητές. Ο πρώτος ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από τη Γη. Από την άλλη πλευρά, ο τελευταίος απλώς μένει στην τροχιά του πλανήτη για λίγο πριν συνεχίσει την πορεία του.

Tags
Back to top button