Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η Ρωσία δημιουργεί βάση μακροπρόθεσμης παραμονής στο φεγγάρι

Η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια βάση παραμονής μακράς διάρκειας στον φυσικό δορυφόρο της Γης και να τον μελετήσει με τη βοήθεια ρομπότ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκοζίν στο Sputnik.

Μια επισκέψιμη ρωσική βάση στο φεγγάρι προανήγγειλε η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Στις προδιαγραφές της περιλαμβάνεται η επίσκεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά όχι τη μόνιμη διαβίωση.

«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας βάσης μακράς παραμονής, φυσικά, όχι κατοικήσιμη, αλλά επισκέψιμη. Θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση από ρομποτικά συστήματα, σε avatars που θα ολοκληρώσουν μια σειρά προγραμματισμένων ερευνών στην επιφάνεια της Σελήνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρογκοζίν. 

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Roscosmos δεν διευκρίνισε πόσος χρόνος θα μπορούσε να περάσει από την έναρξη επανδρωμένων πτήσεων στη Σελήνη προτού δημιουργηθεί μια πλήρης βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσγείωση του πρώτου Ρώσου κοσμοναύτη στη Σελήνη είναι προγραμματισμένη για το 2030.

Tags
Back to top button