Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σερβία: Πήρε την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο S&P

ΗS&P Global αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Σερβίας, βγάζοντας τα ομόλογα σε ξένο νόμισμα από το καθεστώς «σκουπίδια» και ξεκινώντας τη μετατροπή της χώρας σε εκδότη επενδυτικής βαθμίδας.

Η Σερβία πήρε την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global, o οποίος αναβάθμισε το αξιόχρεο μία βαθμίδα σε ΒΒΒ– με σταθερές προοπτικές.

«Η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτιωμένη οικονομική ανθεκτικότητα της Σερβίας σε ενδεχόμενα σοκ, χάρη στην ισχυρή μακροοικονομική διαχείριση, η οποία αναμένουμε να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο S&P στην έκθεση.

Αυτή η κίνηση ακολουθεί τις προσπάθειες της μεγαλύτερης πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας να στηρίξει τα δημόσια οικονομικά της και να καλύψει τη διαφορά με τους γείτονες, έπειτα από χρόνια που χάθηκαν από τον πόλεμο και τις διαμάχες.

Το ομόλογα της υποψήφιας –για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση– γειτονικής χώρας αξιολογούνται σε μη επενδυτική βαθμίδα («σκουπίδια») από τους δύο άλλους μεγάλους αμερικανικούς οίκους, Fitch και Moody’s.

Ο οίκος είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα της Σερβίας σε θετικές τον Απρίλιο, ενώ οι οίκοι Fitch και Moody’s ακολούθησαν τον Αύγουστο, ενισχύοντας την πίστη της χώρας να αποκτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα και από τους τρεις μεγάλους οίκους.

Tags
Back to top button