Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η μυστηριώδης πτητική μηχανή που απασχόλησε τον Τύπο, το 1909…

Τηλεγραφήματα που κατέφταναν από την Αμερική προς τον Ευρωπαϊκό Τύπο, τον Δεκέμβριο του 1909, έκαναν λόγο για την εμφάνιση ενός αεροπλάνου εντελώς διαφορετικού τύπου σε σχέση με τους γνωστούς τύπους αεροσκαφών εκείνης της εποχής. Το παράξενο αυτό αεροπλάνο έφερε ισχυρό προβολέα, που το καθιστούσε ορατό από μεγάλη απόσταση. Η μυστηριώδης πτητική μηχανή προσέλκυσε την προσοχή των διαβατών, καθώς πετούσε επί περίπου τρεις ώρες σε ύψος 50-100 μέτρων, διαγράφοντας ελιγμούς πάνω από τις πόλεις Worcester, Spencer και Marlborough της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Αυτό που προκάλεσε ζωηρή εντύπωση ήταν ότι η άγνωστη πτητική μηχανή εκτελούσε δύσκολους ελιγμούς εν μέσω χιονοπτώσεως και ισχυρών ανέμων. Οι μάρτυρες του περιστατικού βεβαίωναν ότι στην παράδοξη πτητική μηχανή επέβαιναν τρία άτομα.
Wallace Tillinghast (05/09/1872 - 25/11/1930)
Wallace Tillinghast (05/09/1872 – 25/11/1930)
Αρχικά, θεωρήθηκε ότι το παράξενο αεροπλάνο ήταν εφεύρεση ενός πλούσιου επιχειρηματία από το Worcester της Μασαχουσέτης, ονόματι Wallace Tillinghast, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε πραγματοποιήσει πτήση από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη με τη νέου τύπου πτητική μηχανή. Επειδή, όμως, δεν παρείχε αποδείξεις προς απόδειξη των λεγομένων του, το θέμα αμφισβητήθηκε εντόνως από πλευράς Τύπου. Ο Tillinghast, ο οποίος ουδέποτε παρουσίασε την “εφεύρεσή” του προς απάντηση στους επικριτές του, δήλωνε ότι μόλις τελειοποιούσε το περίεργο αεροπλάνο του, θα επιχειρούσε πτήση μακράς αποστάσεως, συνοδευόμενος από δύο μηχανικούς του. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης διέκριναν στον ουρανό ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο. Αυτό ήταν ένα γεγονός, που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Τι ήταν άραγε αυτό που είδαν; Παραμένει αδιευκρίνιστο… Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/12/1909…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 20/12/1909
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/12/1909
Tags
Back to top button