Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η μυστηριώδης ηλεκτρομαγνητική θύελλα που σάρωσε την Αγγλία, το 1909…

Ένα εντελώς περίεργο φαινόμενο παρατηρήθηκε κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1909, στην Αγγλία. Όλα τα τηλεγραφεία της χώρας είχαν παραλύσει αιφνιδίως και ανεξηγήτως και μάταια προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματά τους οι τηλεγραφικοί υπάλληλοι. Το ηλεκτρικό ρεύμα δε λειτουργούσε εξαιτίας της επίδρασης κάποιας άλλης ηλεκτρομαγνητικής δύναμης, η παραγωγή της οποίας είχε άγνωστη πηγή. Μάλιστα, για πολλές ώρες είχε καταστεί αδύνατη η μεταβίβαση τηλεγραφημάτων. Οι λόγοι του παράδοξου τούτου φαινομένου μελετήθηκαν από τους ειδικούς, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν είχε ενσκήψει στην περιοχή κάποια παράξενη και ισχυρή μαγνητική θύελλα, η οποία διήρκεσε για εννέα ώρες. Η μυστηριώδης αυτή ηλεκτρομαγνητική θύελλα, που σάρωσε την Αγγλία, ήταν σιωπηλή και αθέατη και, σύμφωνα με τους επιστήμονες της εποχής εκείνης, παρήγαγε ρεύμα δυνάμεως απείρως ισχυρότερης από αυτήν που χρησιμοποιούσαν οι τηλεγραφικές γραμμές της χώρας. Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 22/09/1909…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 22/09/1909
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 22/09/1909
Tags
Back to top button