Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η μυστηριώδης “γυναίκα με τα κίτρινα μάτια”…

Ο διάσημος Bela Lugosi ήταν ένας από τους πιο μισητούς ηθοποιούς του Hollywood, καθώς έπαιζε πάντα ρόλους κακούργων, δολοφόνων και σκληρόκαρδων τυράννων, που διψούσαν για αίμα. Ο τρόπος που υποδύθηκε τον «Dracula» έμεινε μνημειώδης.

Εκτός μεγάλης οθόνης, όμως, στην ιδιωτική του ζωή, ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς κατοίκους της κινηματογραφικής αποικίας. Είχε πάντα ένα παιδικό, καλοκάγαθο χαμόγελο, ένα βλέμμα βαθύ κι ειλικρινές και ήταν ανοιχτόκαρδος, καταδεκτικός και καλοπροαίρετος, όσο κανένας άλλος. Μόνο, που καμιά φορά, το πρόσωπό του πάγωνε, τα μάτια του καρφώνονταν σ’ ένα ορισμένο σημείο με έκφραση τρόμου και τα χαρακτηριστικά του αλλοιώνονταν. Έπειτα, ο Lugosi συνερχόταν απότομα, σαν να ξυπνούσε από έναν κακό εφιάλτη και ξαναγινόταν όπως πριν, κεφάτος και ξέγνοιαστος.

Η ανεξήγητη αυτή μεταβολή που συχνά συνέβαινε στον διάσημο αυτό ηθοποιό, καθώς και γεγονός ότι απέφευγε τις συναναστροφές και τις κοσμικές συγκεντρώσεις, ότι ουδέποτε δεν είχε θεαθεί να χαριεντίζεται με νεαρές υπάρξεις και το ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει τρεις άτυχους γάμους, όλα αυτά περιέβαλαν τον Bela Lugosi με ένα πέπλο μυστηρίου. Επανειλημμένως οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να διαφωτίσουν το σκοτάδι γύρω από την ύπαρξή του, αλλά δεν το κατόρθωσαν.

Τελικά, αποφάσισε ο ίδιος να μιλήσει και να λύσει τον γρίφο.

Το μεγάλο και δυσβάσταχτο μυστικό του, είπε, ήταν η «γυναίκα με τα κίτρινα μάτια». Τέσσερις φορές του είχε παρουσιαστεί. Την πρώτη φορά, όταν ήταν νεαρότερος. Τότε, του είχε δώσει τρεις εβδομάδες τόσο ανείπωτης ευτυχίας και αχαλίνωτου πάθους, ώστε να τον κάνει, άθελά του, σκλάβο της για όλη του τη ζωή.

Κατόπιν, του παρουσιάστηκε άλλες τρεις φορές, μετά από κάθε γάμο του, με αποτέλεσμα κάθε φορά η συμβίωση να διαλύεται. Έτσι, δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να ξαναπαντρευτεί ποτέ του, μιας και έτρεμε τη «γυναίκα με τα κίτρινα μάτια».

Αν και η τραγική αυτή ιστορία του πασίγνωστου ηθοποιού έμοιαζε με σενάριο ενός θρίλερ, σαν κι εκείνα που τόσο αριστοτεχνικά υποδυόταν, ήταν πέρα για πέρα αληθινή κι ο ήρωας την εκμυστηρεύθηκε με καλή πίστη, δίχως να ξέρει ότι θα δινόταν στη δημοσιότητα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 18/06/ 1933…

Tags
Back to top button