Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία πίσω από τα παράξενα μπρούτζινα κουνέλια του Βερολίνου (φωτο)

Το Βερολίνο ήταν κάποτε χωρισμένο σε ανατολικό και δυτικό, με ένα τεράστιο τείχος να χωρίζει τους λαούς. 

Το Τείχος του Βερολίνου (μήκους 155 χιλιομέτρων) ονομαζόταν «λωρίδα θανάτου» και φυλασσόταν από στρατιώτες με σκυλιά έτοιμους να πυροβολήσουν όποιον από το ανατολικό τμήμα προσπαθούσε να διαφύγει στο δυτικό. Και ενώ το Τείχος του Βερολίνου πέτυχε να φυλακίσει τους ανθρώπους εντός των ορίων της Ανατολικής Γερμανίας, δεν συνέβη το ίδιο με τα κουνέλια που τρύπωναν κάτω από αυτό και βρίσκονταν στη Δύση. Οι Βερολινέζοι και στις δύο πλευρές του τείχους πάντα έβλεπαν τα κουνέλια με αγάπη, επειδή τους θύμιζαν την ελευθερία κινήσεων που κάποτε είχαν.

Αλλά όταν το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, το 1990, ο πληθυσμός των κουνελιών εξαφανίστηκε από την ανατολική πλευρά, καθώς όλα σχεδόν μετανάστευσαν στα δυτικά, όπου ζουν σήμερα περίπου 10 αποικίες από αυτά, και μόνο μία παραμένει στα ανατολικά.

Για να τιμήσει τα κουνελάκια του Τείχους του Βερολίνου, το 1999, ο Βερολινέζος καλλιτέχνης Karla Sachse δημιούργησε 120 σιλουέτες κουνελιών από μπρούντζο στην άσφαλτο του δρόμου και στις πλάκες του πεζοδρομίου στην περιοχή Chausseestrasse του Βερολίνου. Το έργο ονομάζεται Kaninchenfeld αλλά δυστυχώς και αυτός ο “πληθυσμός” εξαφανίζεται σιγά-σιγά κάτω από την άσφαλτο και την απρόσεκτη ανοικοδόμηση της περιοχής, αφού κανείς μάλλον δεν ενδιαφέρθηκε για τη… σωτηρία τους.

Tags
Back to top button