Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ρωσία να προσφέρει βοήθεια στην Ινδία για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της χώρας στο διάστημα, με ινδικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για υπογραφή σχετικής συμφωνίας κατά την προσεχή επίσκεψη Πούτιν στο Νέο Δελχί.
Σε συμφωνία μπορεί να καταλήξουν Ρωσία και Ινδία για την ανταλλαγή εμπειρικής γνώσης και βοήθειας στις προετοιμασίες για την πρώτη επανδρωμένη ινδική αποστολή στο διάστημα.
Οι δύο χώρες μπορεί να υπογράψουν σύμβαση κατά την προσεχή επίσημη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στο Νέο Δελχί, στις αρχές του επόμενου μήνα, όπως μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο PTI επικαλούμενο επίσημες πηγές.
Στα τέλη Αυγούστου, ο επικεφαλής του ινδικού οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO), Kailasavadivoo Sivan, δήλωσε ότι οι πρώτοι Ινδοί μέλη διαστημικού πληρώματος θα εκπαιδευτούν σε ξένη χώρα, με τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να είναι μεταξύ των πιθανών επιλογών.
Η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Sushma Swaraj, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι το Νέο Δελχί προσβλέπει στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 4 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία αναμένεται να λάβει χώρα στο πλαίσιο της ετήσιας διμερής συνόδου κορυφής.
Η Ινδία αναπτύσσει το δικό της διαστημικό πρόγραμμα από το 1947, αμέσως μετά την ανεξαρτησία της χώρας. Το έργο διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του κυβερνητικού οργανισμού διαστημικής έρευνας. Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων διαφόρων οργανισμών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εθνικού διαστημικού προγράμματος, καθώς και η ανάπτυξη πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας ανατίθεται στο ISRO.