Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η Ιαπωνία σπάει τα κοντέρ με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων 319 Tb/s

Μία νέα τεχνολογία που ανέπτυξαν Ιάπωνες μηχανικοί, ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων το οποίο είχε καταγραφεί στα 178 Tb/s.

Η ομάδα κατάφερε να μεταφέρει δεδομένα σε ένα οπτικό καλώδιο 3.000 χιλιομέτρων με ταχύτητες που άγγιξαν τα 319 terabits το δευτερόλεπτο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με τις υπάρχουσες υποδομές.

Για το επίτευγμα χρησιμοποιήθηκε οπτικό καλώδιο που περιέχει τέσσερις οπτικές ίνες αντί για μία, κάτι το οποίο θεωρείται standard σήμερα για να αποφευχθεί η παραμόρφωση του σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Η τεχνολογία ονομάζεται wavelength-division multiplexing και πρόκειται για τη δέσμη ενός laser η οποία χωρίζει το σήμα σε 552 κανάλια καθώς το στέλνει στις 4 οπτικές ίνες. Κάθε 70 χιλιόμετρα υπάρχει ένας ενισχυτής σήματος για να κρατά τις απώλειες στο ελάχιστο.

Ο μέσος ρυθμός δεδομένων και για τις τέσσερις οπτικές ίνες ήταν 580 gigabits το δευτερόλεπτο, ενώ η ταχύτητα ρεκόρ των 319 Tb/s επιτεύχθηκε στο μέγιστο μήκος κύματος των 552 καναλιών. Η ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στη βελτίωση δυνατότητας μετάδοσης και στην επέκταση της απόστασης.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο International Conference on Optical Communications.

Tags
Back to top button