Για την «επόμενη μέρα», μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, εργάζονται άπαντες. Μια από τις πιο «καυτές» πατάτες είναι τι τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το πως θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού.
Τη φόρμουλα για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού αναζητεί η κυβέρνηση και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ηδη εξετάζονται διάφορα σενάρια ενώ οι οδηγοί, εμφανίζονται προβληματισμένοι γιατί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ότι τηρούνται πράγματι τα μέτρα την ώρα που γίνονται τα δρομολόγια.
Τις προηγούμενες ημέρες έκαναν το γύρο των ελληνικών Μέσων εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία. Αυτές τις εικόνες θέλει να περιορίσει η κυβέρνηση, ειδικά μετά τις 4 Μαΐου, όπου η χώρα θα μπει στη φάση της άρσης των περιορισμών. «Εδώ και τέσσερις με πέντε μέρες ο κόσμος έχει αυξηθεί», αναφέρει στην κάμερα του OPEN οδηγός λεωφορείου με έναν από τους επιβάτες να αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες στα λεωφορεία υπάρχει περισσότερη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».
Γι' αυτό και αναζητείται η «χρυσή τομή» τόσο για να κινηθούν οι πολίτες με τα Μέσα όσο και για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Το «σπάσιμο» των ωρών αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Για να επιτευχθεί η αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι οδηγοί, βέβαια, δεν ξέρουν αν κατά τη διάρκεια των δρομολογίων θα ελέγχονται οι αποστάσεις. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει: Η προσέλευση των εργαζομένων σε Δημόσιο και εμπορικά καταστήματα να γίνεται τμηματικά. Γι' αυτό και η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών είναι πώς αν χρειαστεί θα «σπάσει» η προσέλευση σε τρεις διακριτές φάσεις, αντί να έχουμε το μεγάλο κύμα από τις 07:30 έως τις 08:30.