Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Η εισήγηση στη Βουλή για την αναμόρφωση του λυκείου αναμένεται με γνώμονα την συναίνεση

Με έμφαση στην συναίνεση, έκλεισε την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι το θέμα της συζήτησης δεν είναι τόσο η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά η αναμόρφωση του λυκείου.

«Η συναίνεση χτίζεται δεν είναι δεδομένη. Και σημαίνει συμφωνίες και διαφωνίες», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας την γενική αποδοχή της πρότασης του ΙΕΠ, από τους ομιλητές που τοποθετήθηκαν σήμερα, Τετάρτη.

Εξάλλου, με την ακρόαση των πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείου Παιδείας, του πρώην προέδρου του ΙΕΠ και τους εκπροσώπους από την Σύνοδο των πρυτάνεων και την σύνοδο των προέδρων, ολοκληρώθηκε η φάση ακρόασης των φορέων στην Επιτροπή.

Σε γενικές γραμμές, οι τοποθετήσεις των ομιλητών κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το τωρινό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Είναι εξαιρετικά προβληματικές οι πανελλαδικές», είπε ο υπουργός συνοψίζοντας τις θέσεις των ομιλητών, τονίζοντας ότι σαν σύστημα είναι «προφανώς αδιάβλητο», ωστόσο, «το ζητούμενο είναι να βρούμε και το αξιόπιστο».

Πάντως, ο υπουργός, αλλά και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής, ανέφεραν ότι θα πρέπει να έχουν λόγο τα πανεπιστήμια στο ποιοι μπαίνουν σε αυτά. Θέση που υποστήριξε νωρίτερα ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, ζητώντας ουσιαστικότερη εμπλοκή των πανεπιστημίων στη διαδικασία επιλογής φοιτητών, με βάση κάποια ελάχιστα κριτήρια, όπως ένα κατώτατο επιτρεπτό όριο βαθμολογίας, τα οποία θα διαφοροποιούνται από τμήμα σε τμήμα. Κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή, ο οποίος πρόσθεσε ότι με τη δημοσιοποίηση των κριτηρίων των τμημάτων, θα σπάσει η απόλυτη ομοιομορφία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button