Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η διάσημη περίπτωση της Ruth Simmons…

Το 1956 κυκλοφόρησε στην Αμερική με τεράστια επιτυχία ένα βιβλίο, που δεν έμοιαζε με τα συνηθισμένα και αποτέλεσε το αντικείμενο πολλών ερευνών, αλλά και συζητήσεων.

Το βιβλίο περιείχε τις αναμνήσεις της Ruth Simmons, ψευδώνυμο που χρησιμοποιήθηκε για να προστατέψει την πραγματική ταυτότητα της Virginia Tighe, μιας νεαρής μητέρας από το Πουέμπλο του Κολοράντο.

Η έρευνα ξεκίνησε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όταν ένας ερασιτέχνης υπνωτιστής, ο Morey Bernstein, υπέβαλλε τη «Ρουθ» σε υπνωτισμό, ώστε να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της σχετικά με το ότι είχε ζήσει μια προηγούμενη ζωή στη μακρινή Ιρλανδία, την οποία δεν είχε επισκεφτεί ποτέ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της «Ρουθ», το όνομα που είχε στην παλιότερη ζωή της ήταν Bridey Murphy. Ήταν 8 ετών το 1806 και ζούσε σ’ ένα άσπρο σπίτι στο Κορκ. Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος. Στην ηλικία των 17 ετών παντρεύτηκε τον Bryan Mac Carthy, επίσης δικηγόρο στο επάγγελμα και εγκαταστάθηκαν στο Μπέλφαστ.

Η «Ρουθ» ζούσε μια ήσυχη ζωή στην Αμερική και ποτέ δεν είχε συνειδητές μνήμες από την Bridey Murphy, την κοπέλα της Ιρλανδίας. Μόνο όταν ήταν υπνωτισμένη, περιέγραφε με λεπτομέρειες την αλλοτινή ζωή της, τις εκδρομές που έκανε στα Νησιά Αράν, το όνομα του μπακάλη από τον οποίο ψώνιζε, την εφημερίδα «News Peter», όπου έγραφε ο άντρας της και ένα σωρό άλλες αναμνήσεις.

Στην πραγματικότητα, η «Ρουθ» γεννήθηκε το 1929 στο Midwest και δεν έφυγε ποτέ από την Αμερική. Οι γονείς της ήταν ιρλανδικής καταγωγής και ποτέ της δεν είχε διαβάσει τίποτε σχετικό για την Ιρλανδία. Ήταν μια καλή αστή, που ζούσε τίμια. Κανείς δε μπορούσε να την κατηγορήσει ότι προσποιούνταν. Δεν είχε, άλλωστε, κανένα λόγο να το κάνει.

Οι πολλές έρευνες που ακολουθήσαν επί σειρά ετών, καθώς και οι επαναλαμβανόμενοι υπνωτισμοί, δε μπορούσαν να αποδώσουν σε συμπτώσεις τις λεπτομερέστατες γνώσεις της για ανθρώπους και τοποθεσίες μιας μακρινής εποχής και μιας μακρινής χώρας.

Η υπόθεση της Virginia Tighe, δηλαδή της «Ρουθ» του βιβλίου όπου το συνέγραψε ο Morey Bernstein με τον τίτλο «Η έρευνα για την Bridey Murphy», απασχολεί ακόμα και σήμερα την κοινή γνώμη και πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν πως πρόκειται για μια γνήσια περίπτωση μετεμψύχωσης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 26/10/1958…

Tags
Back to top button