Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η απίστευτη περίπτωση του Yustas Barrett…

Το 1954, μια παράξενη ιστορία αναδημοσιευόταν στις αγγλικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας ηλικιωμένος γεωργός, ονόματι Yustas Barrett, είχε πάψει να κοιμάται εντελώς δεκαετίες πριν.

Ο Yustas σταμάτησε να απολαμβάνει τη γλυκιά θαλπωρή του ύπνου, όταν ήταν σε ηλικία 46 ετών και παρ’ όλα αυτά, αισθανόταν φυσιολογικός, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, όταν η περίπτωσή του έγινε γνωστή, δέχτηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο της περιοχής του, στο Leicestershire της Αγγλίας, προκειμένου οι επιστήμονες ιατροί να μελετήσουν την κατάστασή του και να εξακριβώσουν εάν ο ηλικιωμένος αυτός άντρας έλεγε πράγματι την αλήθεια.

Όντως, για μια ολόκληρη εβδομάδα που παρακολουθούνταν στενά από νοσηλευτές και ιατρούς, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, δίχως να μείνει ούτε ένα λεπτό ανεπίβλεπτος, διαπιστώθηκε πως ο Yustas Barrett δεν κοιμήθηκε καθόλου, ούτε ακόμη και όταν του χορηγήθηκε διπλή δόση ηρεμιστικού.

Ο Άγγλος γεωργός είπε στους θεράποντες ιατρούς του:

Το παράδοξο ήταν ότι χωρίς ύπνο ολόκληρων δεκαετιών, ο ηλικιωμένος άντρας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Δήλωσε μόνο πως απλά βαριέται τα βράδια ολομόναχος, χαζεύοντας την οροφή κι έτσι, απέκτησε τη συνήθεια να ξαπλώνει έστω για δυο-τρεις ώρες.

Η απίστευτη περίπτωση του Yustas Barrett έγινε βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους Άγγλους επιστήμονες, που είχαν αναλάβει να μελετήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο αϋπνίας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 10/10/1954…

Tags
Back to top button