Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Η Άγκυρα προωθεί διαδικασία «ενσωμάτωσης» των Κατεχόμενων στην Κύπρο

Η Τουρκία μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία ξεκίνησε μία διαδικασία «ενσωμάτωσης» των Κατεχομένων καθώς ανακοινώθηκε ότι αρχίζουν επαφές για την ένταξη του παρανόμου αεροδρομίου της Τύμπου στις εσωτερικές πτήσεις της Τουρκίας.

Η Άγκυρα για ένα διάστημα ήθελε να στηρίξει το αφήγημα των δύο κρατών αλλά βλέπει πως η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το Ψευδοκράτος (θα ήταν μεγάλη κυβίστηση από τους Δυτικούς αν το αποδεχτούν ενώ για την Ουκρανία παραλίγο να προκαλέσουν ακόμα και πυρηνικό πόλεμο).

Έτσι η μόνη επιλογή που τους απομένει είναι η... ενσωμάτωση, αλλά θέλουν να δουν πως θα εξελιχθεί το ουκρανικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Περιβάλλοντος του ψευδοκράτους Φικρί Ατάογλου, θα προβεί σε «επίσημες επαφές και πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό την επικείμενη περίοδο».

Οπως μετέδωσαν τουρκοκυπριακά μέσα, σε συνέντευξή του στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΤΑΚ) ο Ατάογλου είπε ότι στις 11 Μαρτίου θα συναντηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας με την εταιρία που ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέα αεροπορική εταιρία στα Κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες για συνεργασία ιδιωτικού και «κρατικού» τομέα.

Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και τα βήματα που έχουν γίνει στο παρελθόν για κοινή εκπροσώπηση Τουρκίας και ψευδοκράτους από κοινές πρεσβείες και μια σειρά άλλων θεμάτων, ο στόχος της Άγκυρας είναι σαφής και αφορά την ενσωμάτωση του ψευδοκράτους στην Τουρκία.

Κατά τα άλλα, με αυτή την κίνηση οι Τουρκοκύπριοι ελπίζουν να φέρουν ακόμη πιο εύκολα στο παράνομο αεροδρόμιο τόσο Ρώσους όσο και Αζέρους τουρίστες, ενισχύοντας έτσι οικονομικά το ψευδοκράτος.

Tags
Back to top button