Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Δολοφονία επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: Τους «κάρφωσαν» τα επώνυμα γάντια

Ένα ζευγάρι επώνυμα γάντια που βρέθηκαν πεταμένα στη σκηνή του εγκλήματος ήταν το κλειδί που οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι την ώρα που όλα έδειχναν ότι είχε γίνει πολύ επαγγελματικά.  

Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, ξεκίνησαν από τη διεθνούς φήμης μάρκα και το ομώνυμο κατάστημα στην Κερύνεια, διερευνώντας ποιος αγόρασε το γάντι που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Και ο υπάλληλος θυμήθηκε, αλλά και τεκμηριώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Πρώτα συνελήφθη ο Ομέρ Τουντς από το Μπάτμαν της Τουρκίας, και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν με τον Μουσταφά Σοϊλεμέα, ο οποίος το πρωί αμέσως μετά το έγκλημα επέστρεψε με αεροσκάφος στην Τουρκία.

Η Σοζτζού δημοσιεύει και δηλώσεις του Νιχάτ Βαρόλ, Προέδρου του 9ου Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου που είχε δικάσει τη Συμμορία Σοϊλεμέζ.

«Η ομάδα Σοϊλεμέζ έλαβε την πρώτη της ποινή το 1999 από το δικαστήριο του οποίου προέδρευα. Ακόμη και με τους δικηγόρους τους ήμασταν στην ίδια στρατιωτική σχολή και αργότερα αποφοιτήσαμε μαζί από τη νομική. Έχουν σχέσεις με το βαθύ κράτος. Ενδεχομένως να μην μπορεί κανείς να τα βάλει μαζί τους. Πολλοί από τους αρχηγούς ομάδων οργανωμένου εγκλήματος είναι πλέον φίλοι πολιτικών και είναι ελεύθεροι. Μήπως κάποιοι από αυτούς δεν είχαν οχήματα κρατικής προστασίας και κρατική προστασία;» ανέφερε.

Ο Φάλγιαλι δέχθηκε στο σώμα και το κεφάλι 18 σφαίρες.

Η υπόθεση Φάλγιαλι

Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο της τ/κ και τουρκικής επικαιρότητας το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ και τις πληροφορίες που αφορούν αρχείο που περιέχει στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων σε Τουρκία και κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τ/κ Τύπο, ένα από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της γνωστής υπόθεσης που οδήγησε σε παραίτηση τον τέως «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Πεκέρ αναφερόμενος στον Φάλγιαλι έφερε στο προσκήνιο ισχυρισμούς που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, στις οποίες εμπλέκονται ο υιός του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερκάν Γιλντιρίμ καθώς και ο νυν και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Φάλγιαλι διατηρούσε στενές σχέσεις και συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους.

Τουρκικά δημοσιεύματα που εστιάζουν στην υπόθεση Φάλγιαλι επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας απέκτησε στα κατεχόμενα ισχυρές διασυνδέσεις και πλούτο, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ελέγχοντας σταδιακά το κύκλωμα του παράνομου τζόγου και αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης, τα τουρκικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι η οικογένεια Φάλγιαλι πριν από λίγα χρόνια επιχείρησε την εξαγορά της αγγλικής ομάδας «Fulham».

Σημειώνεται ότι ο Φάλγιαλι, σε πρόσφατη τοποθέτηση του στον τουρκικό Τύπο, είχε διαψεύσει του ισχυρισμούς του Πεκέρ.

Tags
Back to top button