Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ.Παπανδρέου: «Η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου είναι τουλάχιστον ακατανόητη και απρεπής»

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου τονίζει σε δήλωσή του ότι «η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητη και απρεπής. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της θέσης και του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και των βασικών αρχών της θρησκευτικής διπλωματίας».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, «ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπως και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως προκεχωρημένα φυλάκια του Χριστιανισμού στον κόσμο, είναι να οικοδομούν πνεύμα εμπιστοσύνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων κάθε θρησκείας, εθνικότητας, χρώματος ή όποιων άλλων επιλογών, λαών και χωρών».

Αφήνει αιχμές για ακραίες, για δήθεν πατριωτικές και προφανώς πατριδοκάπηλες αντιλήψεις ενός μέρους του πολιτικού συστήματος, με σκοπό, όπως σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, «την αντιμετώπιση της προφανούς αδυναμίας του να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός». «Είναι μια πρακτική που δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου, ενώ διερωτάται: «Πόσο άραγε εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού μια εικόνα διαίρεσης και ανασφάλειας;».

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι δεν είναι απλώς ο ορθολογισμός που τίθεται σε αμφισβήτηση, είναι και ο ρόλος θεσμών με υπερχιλιετή ιστορία, την ώρα μάλιστα που κάποιοι τους επιβουλεύονται.

Ταυτόχρονα, σχολιάζει τις απαντήσεις της κυβέρνησης για την πιθανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στη Νέα Υόρκη, όπου υποστηρίζει πως «εξέπεμπαν φοβικότητα, αντί να δηλώνουν ευθέως την πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού, να δεχτεί με αυτοπεποίθηση πιθανή πρόταση του Τούρκου Πρόεδρου για συνάντηση».

«Η ηγεσία της κυβέρνησης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη»

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι άσκηση εξωτερικής πολιτικής με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό μέτωπο, ουδέποτε υπήρξε καρποφόρα για τον Ελληνισμό και τα συμφέροντά του. Και καταλήγει: «Η ηγεσία της κυβέρνησης, αντί να οδηγεί τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής σε θέση απολογούμενου για ένα «έγκλημα» που δεν διέπραξε, οφείλει να ζητήσει συγνώμη.

Ο Ελληνισμός, όπως και ο Χριστιανισμός, δεν νοούνται χωρίς αντίληψη της μεγάλης εικόνας και των οικουμενικών αξιών, ακόμη και αν είναι δύσκολος ο δρόμος προς τη φιλία και τη συνεργασία. Η αντιμετώπιση των δυσκολιών, είναι ο ρόλος και η αποστολή της πολιτικής».

Tags
Back to top button