Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Google: Αυτές τις 8 επικίνδυνες εφαρμογές αφαίρεσε από το Play Store

Η Google Play αφαίρεσε από το Google Play 8 συγκεκριμένες εφαρμογές ως επικίνδυνες και καλεί τους χρήστες Android να διαγράψουν επίσης τις εφαρμογές από τα τηλέφωνά τους.

Ο ιός μπορεί να χακάρει πληροφορίες όπως οι επαφές, τα γραπτά μηνύματα καθώς και να εγγράψει τον χρήστη σε ιστότοπους που προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Quick Heal Security Lab.

Οι εν λόγω εφαρμογές που θεωρούνται επικίνδυνες είναι οι εξής:

 

  1. Auxiliary Message
  2. Element Scanner
  3. Fast Magic SMS
  4. Free CamScanner
  5. Go Messages
  6. Super Message
  7. Great SMS
  8. Travel Wallpapers

Σε δήλωσή της, η βελγική αστυνομία προέτρεψε το κοινό να αφαιρέσει τις εφαρμογές και είπε: «Προειδοποίηση: Ο ιός Τζόκερ επιστρέφει στο περιβάλλον Android.
«Κινδυνεύετε με μια μεγάλη έκπληξη στο τέλος του μήνα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στην πιστωτική σας κάρτα».

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2017 και έκτοτε, η Google Play έχει αφαιρέσει 1.700 εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό.

Επανεμφανίστηκε το 2020 όταν ο ιός εντοπίστηκε σε 24 εφαρμογές στο Play Store - αλλά όχι πριν από τη λήψη των εν λόγω εφαρμογών. 

Το Quick Heal Security Lab δήλωσε ότι οι χρήστες smartphone μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς κατεβάζοντας εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές και παρότρυνε τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν κλικ σε συνδέσμους που λαμβάνουν στα μηνύματα.

Tags
Back to top button