Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς καταγγέλλουν ελλείψεις στις υποδομές του 5ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου

Η κατάσταση στις υποδομές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου έχει φτάσει σε ανησυχητικό σημείο, με τους γονείς να απευθύνουν δραματική έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο δεν είναι απλώς ενοχλητικά, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με σοβαρές ελλείψεις.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αναδεικνύεται από τον Σύλλογο Γονέων είναι η στατικότητα της ξύλινης πέργκολας στον μοναδικό υποτυπωδώς στεγασμένο εξωτερικό χώρο του σχολείου. Ο χώρος αυτός είναι ο μόνος στον οποίο τα παιδιά μπορούν να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ωστόσο, η κακή κατάσταση της κατασκευής εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις και προειδοποιήσεις προς τις αρμόδιες αρχές, δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση και ενίσχυση της κατασκευής.

Τρόμος έξω από ΕΠΑΛ στον Διόνυσο: Εξωσχολικοί ψέκασαν μαθητή με σπρέι πιπεριού


Οι συνθήκες στις τουαλέτες του σχολείου είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικές. Με σπασμένες βρύσες και καζανάκια, η καθημερινή χρήση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων. Από τις οκτώ συνολικά βρύσες που διαθέτει το σχολείο, μόνο τρεις ή τέσσερις βρίσκονται σε λειτουργία, καθιστώντας αδύνατη τη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, ειδικά σε περιόδους που απαιτείται αυξημένη προσοχή, όπως είναι η τρέχουσα.

Η υποχρηματοδότηση του σχολείου αποτελεί έναν ακόμη σοβαρό παράγοντα των προβλημάτων. Η πρόσφατη αιφνιδιαστική κατάργηση των σχολικών επιτροπών σε δήμους με λιγότερα από 100 σχολεία, όπως το Μαρούσι, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση στη χρηματοδότηση για βασικές ανάγκες, όπως η προμήθεια καθαριστικών, χαρτικών και γραφικής ύλης. Ο Σύλλογος Γονέων τονίζει πως αυτή η ελλιπής χρηματοδότηση επηρεάζει άμεσα την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, με τους γονείς και τους δασκάλους να αναλαμβάνουν πολλές φορές οι ίδιοι το κόστος για τα απολύτως απαραίτητα.

Ο Σύλλογος Γονέων έχει ήδη απευθυνθεί στις τοπικές αρχές και συγκεκριμένα στον Δήμο Αμαρουσίου, ζητώντας άμεση δράση για την επίλυση των κρίσιμων αυτών προβλημάτων. Οι γονείς κάνουν σαφές ότι η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, καθώς αφορά την ασφάλεια των παιδιών τους. Ζητούν άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές, πριν τα προβλήματα εξελιχθούν σε ατυχήματα ή σοβαρότερα περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, και οι γονείς δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν το αυτονόητο: ένα ασφαλές και αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων κρίνεται ελλιπής. Παρότι έχουν γίνει κάποιες επαφές, οι καθυστερήσεις στις εργασίες αποκατάστασης των υποδομών και η συνεχής έλλειψη χρηματοδότησης έχουν οδηγήσει σε ένταση και απογοήτευση μεταξύ των γονέων, οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων.

Tags
Back to top button