Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Γιατί οι φλέβες φαίνονται μπλε ενώ το αίμα μας είναι κόκκινο; (βίντεο)

Τι συμβαίνει στο σώμα μας που κάνει τις φλέβες μας να φαίνονται μπλε, αν και είναι γεμάτες κόκκινο αίμα; 

Εάν το αίμα μας είναι κόκκινο, τότε γιατί οι φλέβες μας φαίνονται μπλε;

Το δέρμα διασκορπίζει περισσότερο μπλε φως παρά κόκκινο. Το αποτέλεσμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από μια οπτική ψευδαίσθηση. Το δέρμα γύρω από τη φλέβα φαίνεται πιο κόκκινο από την ίδια τη φλέβα.

Έτσι, η αντίθεση των χρωμάτων ενισχύει την γαλαζωπή απόχρωση των φλεβών. Το ανθρώπινο αίμα είναι πάντα κόκκινο λόγω του σιδήρου μέσα του. Ο σίδηρος αναμιγνύεται με οξυγόνο στους πνεύμονές σας, μετατρέποντας το αίμα σε κόκκινο. Αλλά, το αίμα άλλων ζώων είναι διαφορετικό.  Το καρκινοειδές και το αραχνοειδές έχουν περισσότερο χαλκό απ' οτι σίδηρο.

Όταν ο χαλκός αναμειγνύεται με οξυγόνο, γίνεται γαλάζιο αίμα. Αντιθέτως, το αίμα της βδέλλας περιέχει σίδηρο... αλλά είναι λιγότερο συγκεντρωμένο από το ανθρώπινο αίμα, έτσι φαίνεται πράσινο.

Tags
Back to top button