Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ. Κύρτσος: «Δύσκολες στο μέλλον οι σχέσεις Κεντροδεξιάς-Κεντροαριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο»

Οι σχέσεις Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς θα είναι από εδώ και πέρα πιο δύσκολες, όπως και η συναίνεση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνολικά στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος στην εκλογή του Αντόνιο Ταγιάνι, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει πια η συμμαχία Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η συμμαχία Κεντροδεξιάς, Κεντροαριστεράς και Φιλελευθέρων είχαν συμφωνήσει 2,5 χρόνια Σουλτς, δηλαδή σοσιαλδημοκράτης από τη Γερμανία και στη συνέχεια κάποιος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Όμως, αυτή η συμμαχία έσπασε με πρωτοβουλία των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, στην επόμενη φάση όμως οι Φιλελεύθεροι την ανανέωσαν, δηλαδή συνεννοήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και αποτέλεσαν τη βάση της εκλογής του κ. Ταγιάνι» είπε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις μεταξύ Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς θα είναι από εδώ και πέρα πιο δύσκολες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Νομίζω ότι θα είναι »πιο δύσκολες συνολικά στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, γιατί οι σοσιαλιστές καταγράφουν μεγαλύτερες απώλειες από τους κεντροδεξιούς».

Σε ερώτηση αν η εκλογή του κ. Ταγιάνι δίνει τον έλεγχο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Κύρτσος απάντησε: «Δεν δίνει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι από τους 751 η Κεντροδεξιά που τον στηρίζει έχει 219, βάλτε και τους Φιλελεύθερους καμιά πενηνταριά, δεν φτάνουν όλοι αυτοί. Επομένως εδώ θα υπάρξει μια διαδικασία συναινετική, η οποία υπήρχε και πριν, απλά η συναίνεση θα είναι πιο δύσκολη γιατί υπάρχει μια πολυδιάσπαση δυνάμεων, υπάρχουν οι Βρετανοί συντηρητικοί που είναι ισχυροί και γενικότερα οι Βρετανοί που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους να φύγουν, υπάρχουν ένα σωρό προκλήσεις, από τις επιλογές του κ. Τραμπ μέχρι το Brexit, που είναι πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίσουν. Επομένως μπαίνουμε σε μια περίοδο, θα έλεγα, δυσκολιών».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ταγιάνι τόνισε πως «είναι καλό που βγήκε ο κ. Ταγιάνι, διότι είναι έμπειρος, έχει κάνει 18 χρόνια ευρωβουλευτής, πέντε χρόνια Επίτροπος, δηλαδή, ξέρει όλες τις διαδικασίες».

Σχετικά με την πορεία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, είπε: «Μέχρι τον Μάιο, Ιούνιο, θα πρέπει να έχουμε συμφωνία γιατί δεν θα έχουμε χρήματα. Όλοι είναι σκληροί πλέον, γιατί είναι μια σκληρή πραγματικότητα από εκεί και πέρα είναι νομίζω προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς να προχωρήσουμε γρήγορα έστω και με κάποιες αβαρείες, θα το έλεγα έτσι, διαπραγματευτικές, γιατί ο χρόνος έχει τη σημασία του. Χρειαζόμαστε ένα κλίμα εμπιστοσύνης που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, οι προγνώσεις είναι αρκετά καλές για το 2017, αρκεί να μην έχουμε παράταση αυτών των δυσκολιών. Επομένως δίνεις κάτι παραπάνω για να φτάσεις στη συμφωνία, αλλά προσδοκάς μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη. Αυτή είναι η λογική της διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Κύρτσος είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι ανέλαβε να σώσει τον ΔΟΛ ο Βασίλης Μουλόπουλος και σχολίασε: «Είναι διπλής ανάγνωσης. Από τη μια είναι ένα έμπειρο στέλεχος που μπορεί να προσφέρει, από την άλλη είναι η αντιστροφή όσων έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, αν θεωρήσουμε ότι ο ΔΟΛ είναι η διαπλοκή, βάζει ένα βασικό του στέλεχος το οποίο έχει σχέση με την "Αυγή" να σώσει τη διαπλοκή, υποθέτω με τους δικούς του πολιτικούς όρους. Αν ο κ. Μουλόπουλος καταφέρει να σώσει τον ΔΟΛ, αυτό θα είναι μια θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους τους ΔΟΛ και για τους πιστωτές του ΔΟΛ και γενικότερα για τα μίντια. Νομίζω είναι πολύ δύσκολο να σωθεί. Επομένως, καλή επιτυχία».

Tags
Back to top button