Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Φωτογραφίες μετά από το βομβαρδισμένο με πυρηνικά Ναγκασάκι

Θάνατο, ισοπέδωση, καταστροφή και την απελπισία των επιζώντων αποπνέουν οι παρακάτω φωτογραφίες από το Ναγκασάκι, της οποίες τράβηξε ο στρατιωτικός φωτογράφος Yosuke Yamahata μια μέρα μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας και αποκαλύπτονται εβδομήντα χρόνια αργότερα.

Ο Yamahata είχε αναλάβει να καταγράψει την καταστροφή και επέστρεψε στο Ναγκασάκι 12 ώρες μετά. Κάποιες από τις φωτογραφίες αυτές, που δημοσιεύτηκαν σε τεύχος του Life Magazine, του 1952, θεωρούνται τα πληρέστερα ντοκουμέντα των συνεπειών της επίθεσης.

Κάποιες κατασχέθηκαν από κάποιον Αμερικανό της στρατιωτικής αστυνομίας και δεν ξαναείδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, ο στρατηγός Ντάγκλας Μακάρθουρ είχε ζητήσει οι φωτογραφίες να συγκεντρωθούν και να καταστραφούν για να μην υπάρχουν αποδείξεις που θα αποκάλυπταν πίσω στις ΗΠΑ το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής. Ο αστυνομικός όμως τις κράτησε και δεν τις κατέστρεψε κι έτσι, μέσω συλλέκτη, πωλούνται με την τιμή τους να εκτιμάται στις 38.000 λίρες.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 24 φωτογραφίες που προέρχονται από τα αυθεντικά «αρνητικά» του Yamahata.

Ο φωτογράφος πέθανε το 1966 στα 48 του χρόνια, από καρκίνο που πιστεύεται πως οφείλεται στην εκτεταμένη έκθεσή του στη ραδιενέργεια.

Tags
Back to top button