Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Φαινόμενο Troxler: Νομίζετε και εσείς ότι έχετε αχρωματοψία; (βίντεο)

Η τελευταία οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει στο διαδίκτυο δεν αφορά σε ένα φόρεμα, έναν τοίχο ή έναν δρόμο. Είναι απλά ένα χάος χρωμάτων – ή έτσι τουλάχιστον, φαίνεται.

Αλλά αν κοιτάξετε για αρκετή ώρα στο κέντρο της εικόνας, ίσως να μην είστε και τόσο σίγουροι πως υπάρχουν τελικά χρώματα.

Τα χρώματα που εξαφανίζονται είναι μια ψευδαίσθηση γνωστή ως εξασθένιση του Troxler, ή το φαινόμενο Troxler, που ονομάστηκε για τον Ignaz Paul Vital Troxler. Το 1804, ο Ελβετός γιατρός/ φιλόσοφος συνειδητοποίησε πως «η σταθεροποίηση του βλέμματος σε κάποιο στοιχείο στο οπτικό πεδίο μπορεί να προκαλέσει στις στατικές εικόνες που εμφανίζονται, να αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν ή και να εξαφανίζονται».

Στη σγυκεκριμένη πάντως, περίπτωση, το μυαλό σας «σβήνει» ουσιαστικά τα χρώματα και τα αντικαθιστά με το λευκό.

Tags
Back to top button