Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Έτσι έκαναν τεστ εγκυμοσύνης στην Αρχαία Αίγυπτο

Κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί είναι βέβαιο πως κατείχαν γνώσεις που χάθηκαν μαζί με τον αφανισμό τους. Υπάρχουν όμως αραιά και που στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ήξεραν πολύ περισσότερα από εμάς.

Στην Αρχαία Αίγυπτο λοιπόν αν κάποια γυναίκα ήθελε να μάθει αν είναι έγκυος, τότε έβαζε μερικούς σπόρους από σιτάρι και κριθάρι σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια ουρούσε στο δοχείο, το σκέπαζε με ένα κομμάτι ύφασμα και την επόμενη μέρα ανάλογα με την εξέλιξη ήξερε.

Αν οι σπόροι είχαν σκάσει τότε ναι ήταν έγκυος. Από ότι φαίνεται η μέθοδος ναι δουλεύει αφού οι ουσίες που εντοπίζουν τα σύγχρονα τεστ εγκυμοσύνης είναι οι ίδιες που προκαλούσαν το σκάσιμο των σπόρων. Μάλιστα κάποιοι ερευνητές τέσταραν τη μέθοδο κατά τη δεκαετία του '60 και είχαν καταλήξει ότι περίπου 70% έγκυρη.

Tags
Back to top button